SGK, 36 Ilaci Daha Geri Ödeme Listesine Aldi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, 3'ü kanser ilaci olmak üzere 36 ilaci daha geri ödeme listesine aldiklarini, bu ilaçlardan 24'ünün yerli üretim oldugunu belirtti.

Bilgin, yaptigi yazili açiklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Saglik Uygulama Tebligi (SUT) düzenlemesi olmaksizin listeye ilave karari verilen 12'si ithal, 24'ü imal 36 ilacin, kurumun internet sitesinde yayimlandigini ifade etti.

Geri ödeme listesinde yurt disindan temin edilen 380, ülkede ruhsatli 8 bin 265 ilaç yer almaktayken yeni düzenlemeyle ruhsatli ilaç sayisinin 8 bin 301'e ulastigini bildiren Bilgin, son eklenenlerle birlikte SGK tarafindan bedeli ödenen ilaç sayisinin 8 bin 681'e yükseldigini kaydetti.

Bilgin, vatandaslarin ilaçlari SGK ile sözlesmeli eczanelerden temin edebileceklerini hatirlatarak, "Ilaçlarin hastalarimiza sifa olmasini temenni eder, vatandaslarimiza saglikli bir ömür dilerim." ifadesini kullandi.

Eklenen 36 ilacin mevcut durumda yalnizca 18'inin es degerinin bulundugu, bu ilaçlarin geri ödeme listesine eklenmesiyle, kullanildiklari tedaviler için yeni alternatifler ve erisim kolayligi saglandigi belirtildi.

Kaynak: AA