Samsun'da Jandarma Ekipleri Ormanda Denetim Yapti

Samsun’da ormanlara giris yasaginin baslamasiyla beraber Terme Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri denetimlere basladi.

Samsun'da Jandarma Ekipleri Ormanda Denetim Yapti


Samsun Valiligi, 1 Agustos-30 Eylül tarihleri arasinda yetkili kurumlarca belirlenmis tescilli piknik ve mesire alanlari disindaki ormanlarda atesli piknik yapmak, gezmek, motorlu tasit kullanmak ve kamp yapmanin yasaklandigini açikladi.

Samsun’un Terme ilçesinde orman bölgelerinde piknik, kamp gibi faaliyetlerde bulunan vatandaslara karsi Ilçe Jandarma Komutanligina bagli ekipler ise devriye atarak vatandaslara uyarilarda bulundu.

Ormanlik bölgelerde yasaklanan faaliyetleri gerçeklestiren vatandaslar, jandarma ekipleri tarafindan araliksiz denetlenecek. Yetkili kurumlarca belirlenmis tescilli piknik ve mesire alanlarinda 31 Ekim tarihine kadar atesli piknik yapilmasina saat 19.00’dan sonra müsaade edilmeyecegi, ormanlik alanlara yakin olan yerlerdeki dügün ve benzeri organizasyonlarda orman yanginina neden olabilecek havai fisek, dilek balonu gibi yanici madde kullanilmasina da müsaade edilmeyecegi vatandaslara aktarilirken, yasaklara uymayan sahislar hakkinda adli ve idari islem yapilacak.
Kaynak: İHA