Orman Yangini Evlere Siçradi

Usak’ta ormanlik alanda baslayan ve bir köyü tehdit eden orman yangini kontrol altina alinamadi. Bölgedeki bos bir eve siçrayan alevler, ekiplerin zamaninda müdahalesi sayesine söndürüldü.

Orman Yangini Evlere Siçradi
Edinilen bilgiye göre saat 15.00 siralarinda Usak merkeze bagli Gögem köyünde bulunan Gögem Göleti’ni çevreleyen ormanlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Sik ormanlik alanda baslayan yangin, Gögem Göleti’ne yakin bir mesafede bulunan Sunucu Göl Evlerine dogru ilerlemeye basladi.

Yerlesim alanlarini tehdit etmeye baslayan yangina orman ve itfaiye ekipleri tarafindan müdahale edildi. Bölgedeki tüm helikopterlerin baska yanginlarda görevli olmasi nedeniyle, yangina havadan müdahale edilmedi.

7 itfaiye, 7 arazöz ve 2 is makinasinin katildigi söndürme çalismalarina, bölgede yasayan vatandaslar da destek verdi. Hava kosullarindan dolayi hizlica ilerleyen yangin, bölgedeki bos bir eve siçradi. Bir anda binayi saran alevleri itfaiyenin zamaninda müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü.

Halen ormanlik alanda etkili olan yangin, geçen 2 saatin ardindan henüz kontrol altina alinamadi. Yangini söndürme çalismalari karadan yogun bir sekilde devam ediyor.
Kaynak: İHA