'Maho Aga'nin Evi Sinema Müzesi Oluyor

Hatay Valisi Rahmi Dogan, Reyhanli ilçesindeki, ’Kibar Feyzo’ filminde kurgusal karakter Maho Aga’nin evi olarak üne kavusan Fatih Aliye Müderris Konagi’ni restore edip sinema müzesine dönüstüreceklerini söyledi.

'Maho Aga'nin Evi Sinema Müzesi Oluyor
Vali Rahmi Dogan, Reyhanli ilçesinde Kibar Feyzo filmi ve Asi dizisinin çekimlerinin yapildigi Kavalcik (Harran) köyünde bulunan, restore edilerek sinema müzesine dönüstürülmesi planlanan konakta, Kumlu Kaymakami ve Reyhanli Kaymakam Vekili Ercan Kayabasi, Kültür ve Turizm Il Müdürü Mahmut Aydin, Hatay Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ahmet Selbesoglu ile birlikte incelemelerde bulundu.

Vali Dogan, 1979’li yillarda çekilen "Ezo Gelin" ve "Adak" filmleriyle taninan, basrolünü Kemal Sunal’in oynadigi, Sener Sen, Ilyas Salman, Müjde Ar ve Adile Nasit gibi oyuncularin rol aldigi "Kibar Feyzo" filminde kurgusal karakter Maho Aga’nin evi olarak üne kavusan Fatih Aliye Müderris Konagi’nin sinema müzesi haline getirilerek bölge kültür ve turizmine katki saglamayi amaçladiklarini söyledi.

Vali Dogan, "Burasini Hatay Valiligi olarak geçen hafta içerisinde kamulastirdik ve restorasyon çalismalarina baslayacagiz. Burayi bir sinema müzesi yapacagiz ve büyük bir alanida film stüdyosu seklinde dizayn edip, burada yine dizilerin filmlerin çekilmesi için, çalismalar yapacagiz. Burasi hemen Suriye sinirinda yer alan bir mekan, hemen arka tarafta görünen daglar Suriye daglari, burasi Hatay’in Reyhanli ilçesi burasi savas magduru olmus bir ilçe, biz burada bu restorasyon ile bu binanin bu konagin ayaga kaldirilmasi ile birlikte turizmin canlandirilmasini istiyoruz, insanlarin buraya gelmesini, bu mekanlarin görmesini Türk film ve dizilerindeki o meshur sahneleri burada tekrar yasamalarini istiyoruz" dedi.

Kasim ayi içerisinde ihalesini yapip restorasyon çalismalarina baslayacaklarini belirten Vali Dogan, "Güzel bir proje olacagini düsünüyorum, gerekli finansmanlar saglandi, bütçesi ayrildi çok kisa süre içerisinde de tamamlayip hizmete sunacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA