Internet Dolandiricilarina 11 Tutuklama

Adana merkezli 8 ilde yapilan operasyonda, sosyal medyadan ve internetten satis yapilan sitelere ilan vererek yaklasik 500 kisiyi dolandirdigi iddiasiyla gözaltina alinan 32 süpheliden 11’i tutuklandi.

Internet Dolandiricilarina 11 Tutuklama
Adana Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerine yaklasik 3 ay önce, internet siteleri ve sosyal medya araciligiyla, gerçekte olmayan oto yedek parça, telefon, bilgisayar, ekran karti gibi elektronik esyalarin sahte satis ilanini vererek dolandiricilik yapan bir çetenin oldugunu yönünde sikayet aldi. Bu sikayet üzerine polis harekete geçti. Yapilan arastirmada aralarinda farkli meslek gruplarina mensup yaklasik 500 kisiden yüzbinlerce lira tutarinda dolandirildigi belirlendi.

Adana Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla "Bilisim sistemlerinin araç olarak kullanilmasi suretiyle ilan dolandiriciligi" yaptigi degerlendirilen çete liderligini Serkan T.’nin yaptigi 37 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Adana merkezli Ankara, Antalya, Bursa, Edirne, Istanbul, Konya ve Kütahya’da zanlilarin yakalanmasi için es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda 4’ü kadin 32 zanli gözaltina alindi. Gözaltina alinanlar arasinda Serkan T.’nin esi Kübra T.’nin de oldugu ortaya çikti. Dolandiricilarin vatandasi kandirabilmek için ilana koyduklari ürünleri çocuk düsük fiyat belirledikleri ve kargoyu da ücretsiz yaptiklari ögrenildi. Polis baskin sirasinda evlerde yaptigi aramada çok sayida harddisk, bilgisayar, cep telefonu ile 5 bin 900 lira ve altin ele geçirdi.

Adliyeye sevk edilen süphelilerden 6’si savcilikça serbest birakildi. Süphelilerden 11’i tutuklandi, 15’i adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA