IDDEF'ten 'Bir Fidan Bin Orman' Projesi

IDDEF, Antalya ve güney sahilleri basta olmak üzere birçok ilde meydana gelen yanginlardan etkilenen bölgelerde 100 bin fidan dikme hedefiyle kampanya baslatti.

IDDEF'ten 'Bir Fidan Bin Orman' Projesi


Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF), Türkiye’nin çesitli illerinde çikan yanginlardan etkilenen ormanlik bölgelerde baslatilacak olan agaçlandirma faaliyetlerine destek olmak amaciyla Bir Fidan Bin Orman çalismasiyla harekete geçti.

Yapilan açiklamada, “Güney sahillerimizdeki ormanlar dahil 26 ilde çikan 85 adet orman yangini cigerlerimizi yakarken, vatandaslarimizin hayatini kaybetmesi, ormanda yasayan hayvanlarin telef olmasi ve çesitli zararlarin olusmasinin millet olarak üzüntüsü içindeyiz. Bu kapsamda, Hatay’dan Mugla’ya kadar güney sahillerimizde çikan orman yanginlarindan etkilenen bölgelere 100 bin fidan dikme hedefiyle harekete geçtik. Ormanlarimiz için birlik olma günü sloganiyla yola çikarak, Antalya basta olmak üzere birçok sehirde yanan cigerlerimizin yeniden nefes almasi için fidan bagis kampanyamizi baslattik” denildi.

Türkiye’de fidan dikme seferberliginin baslatildigi vurgulanan açiklamada, “Devletimiz ve milletimiz tüm seferberligi ile yanginlara müdahale ederken küle dönen arazilerde yeni umutlarin ve agaçlarin yesermesi için 100 bin fidan hedefiyle destege haziriz. Güzel ülkemizin cigerleri ormanlarimizin yeniden can bulmasi ve daha yesil bir gelecege kavusmak için hayirseverlerimiz iddef.org web sitemizden bagista bulunabilir. Ayrica cep telefonlarindan FIDAN yazip 7230’a SMS göndererek bir fidan bedeli olan 10 TL bagislayabilirler. Yanginlarda hayatini kaybeden vatandaslarimiza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakinlarina bassagligi, yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz. Devlet ve millet olarak el ele verip bu musibetin de üstesinden gelecek, gelecegimizi yeniden yesertecegiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA