GÜNCELLEME - Van'da Sel Nedeniyle 5 Ev Yikildi

Sel sularina kapilan bir kisi, akrabalari tarafindan kurtarildiVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI.

Van'in Baskale ilçesinde saganagin ardindan olusan sel nedeniyle 5 ev yikildi.

Ilçeye 60 kilometre uzakliktaki Esenyamaç Mahallesi'nde saganak sele neden oldu.

Sel nedeniyle 5 evin yikildigi mahallede suya kapilan Kader Yurtseven, akrabalari tarafindan kurtarildi.

Yurtsever'in kurtarilma ani, vatandaslar tarafindan cep telefonuyla görüntülendi.

Yurtsever, AA muhabirine yaptigi açiklamada, hayvanlarini toplamaya çalisirken sel sularina kapildigini söyledi.

Çok zor anlar yasadigini belirten Yurtsever, "Her seyimiz gitti. Babam da cezaevinde, burada degil." dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Baskale Kaymakami ve Belediye Baskanvekili Asim Solak, evleri hasar gören ailelerle görüstü.

Evleri yikilan ailelerden 3'ü, ilçe merkezindeki pansiyona yerlestirildi. AFAD ekipleri selden etkilenenlerin ihtiyaçlari için çadir kurmaya basladi.

Van Büyüksehir ve Baskale Belediyesi ekipleri de is makineleriyle kapali yollari açarak evlerin önünde biriken çamur yiginlarini temizliyor.

Valilikten yapilan açiklamada, 28 Temmuz Çarsamba gününden bu yana Baskale ilçesinde meydana gelen saganak ve sel felaketinin bugün etkisini artirarak Esenyamaç Mahallesi ile Onikidere mezrasinda bazi evlerde hasara yol açtigi belirtildi.

Sel felaketinde can kaybi bulunmadigi vurgulanan açiklamada, su ifadeler yer aldi:

"Sel sularina kapilan bir kadin vatandasimiz kurtarilmis ve hayati tehlikesi bulunmamaktadir. Bölgede Karayollari Bölge Müdürlügü, AFAD, UMKE, DSI ve Van Büyüksehir Belediyesi ile Baskale Belediyesine ait ekipler koordineli sekilde çalismalarini yürütmektedir. Özellikle dere yataklarinin bulundugu bölgelerde vatandaslarimizin hayvan otlatmamalari istirhamimizdir. Sel felaketinin yasandigi bölgede hasar tespiti yapan ekiplerimiz gerekli hassasiyeti göstererek çalismalarini titizlikle sürdürmektedir. Bölgede yasanan sel felaketinin ardindan mahallelerimizde hayatin normale dönmesi için ekiplerimiz çalismalarina araliksiz devam etmektedir."

Kaynak: AA