GÜNCELLEME - Mugla'nin Fethiye Ilçesinde Orman Yangini Basladi

Fethiye Kaymakami Eyüp Firat: 'Yangin haberini alir almaz tüm ekipleri sevk ettik. Müdahalemiz sürüyor'KAYMAKAM VE BELEDIYE BASKANININ AÇIKLAMASI EKLENDI

Mugla'nin Fethiye ilçesinde ormanlik alanda çikan yangina müdahale ediliyor.

Ölüdeniz Mahallesi Ocakköy mevkisindeki ormanlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangin basladi.

Rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayilan yangini kontrol altina almaya çalisan ekipler, bölgeye karadan müdahale ediyor.

Ekiplere bölgeye gelen çok sayida vatandas da destek veriyor. Bu nedenle, araçlariyla yangin bölgesine ulasmak isteyenler ormanlik alana çikan yollarda yogunluk olusturdu.

Söndürme çalismalarini koordine eden Fethiye Kaymakami Eyüp Firat, gazetecilere yaptigi açiklamada, ilk amaçlarinin yanginin yayilmasini önlemek oldugunu söyledi.

"Yangin haberini alir almaz tüm ekipleri sevk ettik. Müdahalemiz sürüyor" diyen Firat, bir gazetecinin, yanginin çikis nedenini ve gözalti olup olmadigini sormasi üzerine de "Ilk amacimiz söndürmek." dedi.

Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca da yanginin oteller ve yerlesim yerlerinden uzak oldugunu kaydetti.

Belediyenin imkanlarini da söndürme çalismasi için seferber ettiklerini ifade eden Karaca, "Tüm ekiplerimizle müdahale ettik. Kayaköy bölgesinde de bir yangin var. Biz sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz. Türkiye'nin birçok noktasinda ayni anda yangin olmasi bu düsüncemizi kuvvetlendiriyor." diye konustu.

Kaynak: AA