GÜNCELLEME 2 - Ankara Maltepe'de Otel Yangini

Otelde mahsur kalan bir kisi, uzatilan merdivenle itfaiye ekipleri tarafindan kurtarildiOTEL SAHIBININ AÇIKLAMASI VE DIGER DETAYLAR EKLENDI.

Ankara'nin Çankaya ilçesi Maltepe semtinde bir otelin çati katinda yangin çikti.

AA muhabirinin aldigi bilgiye göre, Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvari'ndaki bir otelin çati katindan alevler yükselmeye basladi.

Yangina çok sayida itfaiye ekibi müdahale ederken, polis çevrede güvenlik önlemi aldi.

Bu arada otelin 7. katinda mahsur kalan Bilal Duran, uzatilan merdivenle itfaiye ekipleri tarafindan kurtarildi.

Ambulansla hastaneye sevk edilen Duran'in saglik durumunun iyi oldugu belirtildi.

Yangin nedeniyle GMK Bulvarinin Anadolu Meydani-Kizilay yönü trafige kapatilirken diger istikamette araçlarin geçisi kontrollü olarak saglandi.

Itfaiye ekiplerinin yaklasik 1,5 saatlik çalismasi sonucu söndürdügü yangin nedeniyle otelin çati katinda maddi hasar meydana geldi.

- "56 odamiz da doluydu"

Otelin sahibi Cevat Ilci, gazetecilere yaptigi açiklamada, yangin çiktigi sirada sirkette oldugunu ve haberi alir almaz otele geldigini söyledi.

Yanginin bir saatten fazla süren çalisma sonucu söndürüldügünü belirten Ilci, otelin çati katinda asansör dairesi, jeneratör ve baz istasyonunun bulundugunu, bunlardan herhangi birinde bugüne kadar bir arizayla karsilasmadiklarini belirtti.

"56 odamiz da doluydu" diyen Ilci, tüm müsterilerin yaralanmadan tahliye edildigini ifade etti.

Öte yandan, Ankara Itfaiyesine bagli merkez ve Kurtulus istasyonlarindan saat 17.53'te olay yerine sevk edilen ekiplerin saat 17.59'da müdahale çalismalarina basladigi belirtildi.
Kaynak: AA