Dünya Çapindaki Kesfin Altindan Tatli Troll Çikti

Bursa’da ilçe belediyesi Mustafakemalpasa tatlisinin tanitimini yapmak için dünya çapinda troll’e imza atti.

Dünya Çapindaki Kesfin Altindan Tatli  Troll Çikti
Mustafakemalpasa Belediyesi ilçenin simgesi ilçenin ismiyle anilan tatlisinin tanitimini yapmak için dünya çapinda bir organizasyona imza atti. Ilçenin meshur tatlisini Kemalpasa tatlisi diye serbetli hamur satarak orijinal markalarini, gölgeleyen sahis, isletme ve çalismalarin önüne geçmek adina dünya çapinda ses getiren bir organizasyona imza atti. Bu kapsamda yaptigi viral sosyal medya çalismasiyla tatlinin geçmisine vurgu yapmak için esprili bir çalisma yürüttü.

Geçtigimiz günlerde servis edilen haberde Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesinde, toprak kaymasi sonucu ortaya çikan ve bir çoban tarafindan kesfedilen magarada M.Ö. 10 bin yillarinda yapildigi tahmin edilen bir yiyecek bulundu. Reçine ile kaplandigi için günümüze kadar bozulmadan geldigini belirten uzmanlar, yiyecegin ’Mustafakemalpasa Peynir Tatlisina’ benzerligine dikkat çektigiyle alakali bir haber servis edilmisti. Bu haberde yer alan çizimler ve kalintilar imitasyon oldugu ögrenildi. Bu paylasimin Kemalpasa tatlisi diye serbetli hamur satarak orijinal markayi, gölgeleyen sahis, isletme ve çalismalarin önüne geçmek adina yapildigi ortaya çikti.

Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, sosyal medyadan yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi. "Sizi trolledik tatli sürpriz tamam uzun yillardir kavgasini ve mücadelesini verdigimiz, kimi yerde Kemalpasa, kimi yerde Kemal pasa tatlisi diye serbetli hamur satarak orijinal markamizi, gerçek tatlimizi gölgeleyen sahis, isletme ve çalismalarin önüne geçmek adina geçtigimiz günlerde Ticaret ve Sanayi Odamizla birlikte gerçek tatlimizi cografi isaret belgesiyle tescillemistik. Bu tescilin ardindan Türkiye’nin gerçek Mustafakemalpasa Peynir Tatlisinin tanitim çalismalarina basladik. Bereketli ovamizda yetisen ürünlerle hazirlanan kendine has peyniri ile yöresel lezzetimizin tarihi bu topraklarin yüz yillik bereketine dayanmaktadir. Bu kapsamda yaptigimiz viral sosyal medya çalismasinda tatlimizin geçmisine vurgu yapmak için esprili bir çalisma yürüttük. Çalismamiz yerel, ulusal ve uluslararasi pek çok mecrada yer buldu. Milyonlarca izleyiciye ulasti. Bugün itibariyle amaç hasil olmustur. Çizim ve kalintilar imitasyon. Gerçek olan tek sey Mustafakemalpasa Peynir Tatlisinin o enfes tadi ve arkasinda yatan kadim kültürdür. Bu yüzden tüm vatandaslarimizi tescil belgesiyle satisa sunulan gerçek Mustafakemalpasa Peynir Tatlisini yemeye ve satin almaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA