Dügünlerde 'Asi' Çagrisi

Kirikkale’de korona virüsü (Covid-19) ile mücadele kapsaminda sokak ve salon dügünlerinde "asi" çagrisi yapildi.

Dügünlerde 'Asi' Çagrisi
Kirikkale Valiligi, Covid-19 vaka sayilarinda artisin önüne geçebilmek için çalismalarini sürdürüyor. Il Salgin Denetim Merkezi ekiplerince, kentteki sokak ve salon dügünlerinde "asi" çagrisi yapildi. Dügün sahiplerine davetlilerin Covid-19 tedbirlerine uymalari istendi. Yapilan maske kontrollerinde bazi vatandaslara uyari yapildi. Ayrica, sokak dügünlerinde de silah kullanilmamasi istendi.

"Tam korunmak için ikinci ve üçüncü doz asilar önem arz ediyor"

Dügünlerde yapilan uyarida, "Kiymetli vatandaslarimiz, yayilim hizi fazla olan Delta veryanti virüsüne karsi korumada asi yaptirmayan kisilerin hizlica birinci doz asilarini yaptirmasi, tam koruma saglanmasi için de ikinci ve üçüncü doz asilarin yaptirilmasi önem arz etmektedir. Salgin döneminde maske mesafe kurallarina tereddüt etmeden tedbirlere devam etmemiz, kalabalik ve havasiz ortamlardan uzak durmamiz gerekmektedir" ifadesi kullanildi.

Valilik, Covid-19 salginina karsi Kirikkale’de gerçeklestirilen toplam "asi" sayisinin 260 bin oldugunu ve 142 bin kisiye birinci doz, 98 bin kisiye de ikinci doz asinin uygulandigini belirtti.

Kaynak: İHA