Büyükçekmece'de Korkutan Yangin

Büyükçekmece Mimarsinan Mahallesi’nde bos bir arazide yangin çikti. Yanginda can veya mal kaybi meydana gelmezken, gökyüzünü dumanlar kapladi.

Büyükçekmece'de Korkutan Yangin


Olay, Mimarsinan Mahallesi’nde saat 18.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, kablolarin bakirini daha rahat alabilmek için plastik kablolari yakan iki kisinin yaktigi ates kontrolden çikti, içinde kepçe ile kamyonlarin bulundugu bos arsanin bir kisminin yanmasina sebep oldu. Dumanlari gören vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangini söndürdü. Olayda, can ve mal kaybi yasanmadi.

“Yangina kimse kayitli kalmiyor”

Geçtigimiz sene kendi dorsesinin yandigini söyleyen Sinan Dereler, “Kablocularin yaktigi kivilcim büyüyerek, önce lastiklere sonra araziye siçradi. Bizim dorsemiz geçen sene yandi. Bu yangina kimse kayitli kalmiyor. Biz itfaiyeyi elli sefer aradik, ‘ya bu küçük yangin, bunu ayaginizla da söndürürsünüz’ diyor. Garajda 20 tane araç yatiyor, yangina 1 tane araçla gelmis. Simdi burada herkesin mali yansa ne olacak. Az bir yesilligimiz vardi onu da yok ettiler” dedi.



Yanginin nasil çiktigini görmedigini söyleyen Satilmis Alper ise, “Yangin yol kenarinda çikti. Tutusmus, bu tarafa dogru geldi. Allah’tan makineler yanmadi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA