Bu Merkezle Engelliler Hayata Baglanacak

Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde 3 bin 189 metrekare alana insa edilen engelli merkezinde, engelli vatandaslar egitim alacak, spor yapip sesli kütüphaneden kitaplari dinleyebilecek. Temel atma töreninde merkezin önemine dikkat çeken Çayirova Belediye Baskani Bünyamin Çiftçi, “Çayirova’daki bütün ailelerimizi engelleri ile hayatin her konumunda aktif olarak hayatlarini sürdürebilecek bir konuma getirene kadar dinlenmek yok dedik” dedi.

Bu Merkezle Engelliler Hayata Baglanacak
Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde yasayan vatandaslar, temeli atilan ve kisa sürede tamamlanmasi amaçlanan merkezde, egitim alacak, spor yapabilecek ve aileleri ile vakit geçirebilecek. Çayirova Belediyesi tarafindan 3 bin 189 metrekare alana insaat edilecek olan Çayirova Engelliler Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atildi. Engelli vatandaslar için egitim ve etkinlik odalarindan, sesli kütüphanelere, atölyelerden spor salonlarina kadar birçok alanin bulunacagi merkezin temel atma töreni Çayirova Belediye Baskani Bünyamin Çiftçi ev sahipliginde AK Parti Kocaeli Milletvekili Ilyas Seker, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanvekili Yasar Çakmak ve engelli vatandaslar ile ailelerinin katilimi ile gerçeklestirildi.



“Projelerimizin hazirligini tamamladik, teker teker insaatlarina basliyoruz”

Açilis programinda konusan Çayirova Belediye Baskani Bünyamin Çiftçi, ilçeye projeleri kazandirmaya devam ettiklerini belirterek, “2021 yilini yatirim ve atilim yili olarak ilan etmistik. Bu çerçevede Çayirova santiyeye dönecek dedik. Nisan ayi itibari ile çalismalarimiza, projelerimize baslayacagiz dedik. Hemen hemen her ay bir temel atma töreni ile Rabbim insallah bu yili bize bitirmeye nasip eder. Geçtigimiz ay biliyorsunuz Sekerpinar’da saglik ocagi, bilgi evi eksigi vardi. Vatandaslarimizin talebi üzerine saglik ocagi ve bilgi evinin temelini attik. 1 ay gibi kisa sürede kaba insaati bitti. Rabbime hamd olsun. Hizli bir sekilde insaati tamamlayip, vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Söz verdigimiz projelerimizin hazirligini tamamladik, teker teker insaatlarina basliyoruz. Simdi seçim beyannamemizde söz verdigimiz ve en kiymetli sözlerimizden birisinin bugün temelini atiyoruz. Bizler fiziki engelin degil, kalplerdeki, zihinlerdeki engelin sorun oldugunu her firsatta anlattik ve birbirimize hatirlattik. Tek bir engelli kardesimiz bile kendisini dislanmis hissederse, kendisini çaresiz ederse bunun vebali bu sehrin yöneticileri olarak bizlerin üzerindedir dedik. Bu konuda hepimiz sorumluluk sahibiyiz” dedi.



“Engelli kardeslerimizin gelecege daha güvenle bakabilmeleri için bu merkezimizde bizler çözümler üretecegiz”

Temeli atilan merkezle ilgili bilgiler veren Baskan Çiftçi, “Çayirova’daki bütün ailelerimizi engelleri ile hayatin her konumunda aktif olarak hayatlarini sürdürebilecek bir konuma getirene kadar dinlenmek yok dedik. Bu bilinçle bugün Çayirova Engelliler Merkezimizin temelini atiyoruz. Toplam 3 bin 189 metrekare insaat alani olan bu merkezde engelli kardeslerimiz için egitim ve etkinlik odalarina, sesli kütüphanelerden atölyelere, spor salonlarina kadar birçok alanimiz olacak. Söz konusu yatirimin ilçemize kazandirilmasina katki sunan firmamiza çok tesekkür ediyoruz. Engelli kardeslerimizin egitimleri, kisisel bakimlari için uzmanlarimiz burada hizmette olacak. Aileleri için de merkezimizde birçok etkinlik gerçeklesecek. Yani engelli kardeslerimizin ve ailelerinin gelecege daha güvenle bakabilmeleri için bu merkezimizde bizler çözümler üretecegiz” diye konustu.



“Engelli kardeslerimizin de hayatlarini en mutlu sekilde idame ettirmesi lazim”

Daha sonra konusan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Yasar Çakmak, “Geçen sene Türkiye Büyük Millet Meclisinden bir heyet sehrimize geldi. Engelliler için çalismalar yapiyorlardi. Kocaeli Valiligimiz sehrin engelli haritasini çikartti. Her ilçede adrese dayali olarak bütün engellilerin isimleri, yaslari, engel durumlari, aldiklari egitimler birebir tespit edilmis durumda. Bu Türkiye’de sadece Kocaeli’de var. Kocaeli Büyüksehir Belediyemiz de engelli kardeslerimiz için, engelleri ortadan kaldirmak için çalismalar yapiyor. Çayirova Belediye Baskanimiza bu degerli hizmeti için çok tesekkür ediyorum. En kisa zamanda hayata geçmesini diliyorum. Bize düsen de ne varsa emir amade oldugumuzu söylemek istiyorum. Aradaki engelleri kaldirmamiz lazim. Engelli kardeslerimizin de hayatlarini en mutlu sekilde idame ettirmesi lazim” seklinde konustu.



“Engellilerin disari çikma imkani yoktu”

Törende son olarak konusan AK Parti Kocaeli Milletvekili Ilyas Seker, engelli vatandaslar için önemli projelere imza atildigini belirterek, “Engelli kardeslerimiz çok önemli. Siyasi partiler bizi degisik konularda elestirirler. Ben milletvekili olmadan önce, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nde görevliyken belediye meclis üyesi arkadaslarimiz da elestirirdi. Elestirmek serbest, yeter ki hakaret olmasin. Genelde engelliler ile ilgili biz söyle bir elestiri ile karsiya kaldik. ‘Ak Parti geldi, engellilerin sayisi artti’ diye bir elestiri yapiyorlar. AK Parti hükümeti öncesinde sokaklarda engelli göremezdik, parklarda, meydanlarda göremezdik. Engellilerin disari çikma imkani yoktu. Engellisi olan ailelerin, onu parka götürebilecek gücü yoktu. Cumhurbaskanimizin liderliginde bir çok alanda oldugu gibi engelliler içinde birçok hizmet yapildi. Bugün özellikle, tekerlekli sandalyeye muhtaç olan kardeslerimiz, sosyal güvenlik kurumlarina kayitliysa oradan, alamiyorsa ilçe belediyelerimiz ya da büyüksehir belediyelerimiz kanali ile giderebiliyorlar. Bakim ücreti anlaminda da devletimiz destek oluyor. Belediyelerimizin de bu anlamda destekleri var. Bu destek ve imkanlar ile birlikte engelli kardeslerimiz de bizler gibi sokaga çikmaya basladi” ifadelerini kullandi.

Temeli atildi

Yapilan konusmalarin ardindan protokol üyeleri basarak, merkezin temeli için ilk betonu atti. Daha sonra Baskan Çiftçi, Milletvekili Seker ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Yasar Çakmak, insaat alaninda incelemelerde bulunarak engelli vatandaslarla fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA