Bayburt'ta Lisedeki Kantinin Sorumlusu 'Dürüstlük'

Bayburt'ta bir lisede yaz kurslari döneminde hayata geçirilen "Güven Kantini" adli projeyle ögrencilerin dürüstlükle ilgili davranislarinin pekistirilmesi amaçlaniyor.

Bayburt Fen Lisesi idarecileri tarafindan, yaz döneminde destekleme ve yetistirme kurslarina katilan ögrencilerin ihtiyacinin karsilanmasi için "Güven Kantini" adi altinda, görevlisi bulunmayan kantin uygulamasi hayata geçirildi.

Kantinden alisveris yapan ögrenciler, aldiklarinin ücretini kasaya birakiyor. Uygulamanin ilk gününden bu yana kantin kasasi hiç açik vermedi.

Okul Müdürü Ali Sahin, AA muhabirine, yaz dönemindeki kurslara katilan yaklasik 80 ögrencinin uygulamaya çok güzel adapte oldugunu söyledi.

Uygulama ile ögrencilerin hem ihtiyaçlarinin karsilandigini hem de onlara verilen deger ve güveni gösterebildiklerini dile getiren Sahin, "Ögrencilerin bir kismi pansiyonda yemek ihtiyaçlarini karsilayabiliyorlar ama büyük bir bölümü de ihtiyaç duyduklari malzemeyi okul disina çikip akaryakit istasyonu veya belli mesafedeki marketlere giderek karsilamak zorunda kaliyor. Bu gidis gelislerde herhangi bir olumsuzluk olmasin hem de ögrencilerimize güvendigimizi göstermek adina böyle bir uygulama yaptik." dedi.

Kurs süresince uygulamanin sürecegini vurgulayan Sahin, sunlari kaydetti:

"Uygulama güzel, herhangi bir sikinti yok. Bütçemiz denk gidiyor. Parasi olmayan çocuklar da daha sonra getirip birakiyorlar. Ögrencilere güvendigimizi göstermek adina bir kasa koyduk. Çocuklar kendileri hesapliyorlar, ne aldilarsa miktarini oraya birakiyorlar. Bu anlamda da bir sikinti yok. Bazen az miktarda para üstü birakan ögrencilerimiz de oluyor, o para da kasamizda duruyor."

Ögrencilerden Ayse Melek Tataroglu da müdürleri ve ögretmenlerinin kendilerine güvenmesinin gurur verici oldugunu söyledi.

Uygulamayi güzel buldugunu ifade eden Tataroglu, "Ögrencilere güven asilaniyor. Burada ürünlerin üzerine fiyatlari yaziyor. Biz de ona göre ihtiyacimiz olani aliyor, parasini birakiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA