Baskan Atay'dan Yörüklere Müze Sözü

Aydin Yörük Efe Kültür Dernegi’nin olagan genel kuruluna katilan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, dernek üyelerine yeni bir müze sözü verdi.

Baskan Atay'dan Yörüklere Müze Sözü


Aydin Yörük Efe Kültür Dernegi’nin olagan genel kurulu Savrandere Mahallesi’ndeki Yörük Obasi’nda yapildi. Söz konusu alan içinde bulunan bina, Efeler Belediyesi’nce gerçeklestirilen bakim onarim çalismalariyla yepyeni bir görünüme kavusturulmus, Yörük Obasi olarak bölge halkina kazandirilmisti. Mevcut dernek baskani Mevlüt Kenar’in güven tazeledigi kongrede Baskan Atay, dernek üyelerine müjdeli bir haber daha verdi. Aydin Yörük Efe Kültür Dernegi’nin ilçenin kültürel birikimine olumlu katkilarda bulundugunu söyleyen Baskan Atay, Efeler Belediyesi’nin öncülügünde dernek binasinin bir bölümüne müze yapilmasi önerisinde bulundu. Baskan Atay’in bu önerisi dernek üyeleri tarafindan alkislarla karsilandi. Atay, beraberindeki birim müdürlerine konu ile ilgili çalismalarin bir an önce baslamasi için talimat verdi.

Belediye olarak Kuva-yi Milliye sehri Efeler için planladiklari ve gerçeklestirdikleri projelerden söz eden Baskan Atay, “Ben seçimden önce bir söz verdim. ‘Efeler’i marka sehir yapmak istiyorum’ dedim. Efeler’i marka sehir yapmak için gece gündüz çalisiyoruz. Kuva-yi Milliye Müzesi’ni yakin zamanda gerçeklestirecegiz. Kuva-yi Milliye’nin temelleri bizim sinirlarimiz içerisinde oldugu için çok anlam tasidigini düsünüyorum. Belediye olarak satin almayi planladigimiz birkaç noktayi da müze olarak Efeler halkinin hizmetine sunacagiz. Bu binanin da müze olmasi için ne gerekiyorsa yapacagiz. Çevre düzenlemesi, yesillendirme çalismalari gerçeklestirecegiz. Bir de Efeler Belediyesi olarak çadir hediye etmek istiyoruz. Bugün sizlerle bir arada olmaktan onur ve mutluluk duydum, herkese çok tesekkür ederim” dedi.



Konusma sonrasi Aydin Yörük Efe Kültür Dernegi üyeleri Baskan Atay’a en az 150 yillik oldugu düsünülen tarihi bir dibek armagan etti. Senlik havasinda yapilan kongrede Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, dernek üyeleri ve konuklarla bol bol sohbet edip, fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA