Asim Gültekin Için Eyüpsultan'da Anma Programi Düzenlendi

Eyüpsultan Belediyesi ve DERGIBIR'in ev sahipliginde gerçeklestirilen, dostlari, arkadaslari, ögrencileri ile sevenlerinin katildigi programda, Gültekin'in yasami, dergicilige verdigi önem ve hayata geçirdigi çalismalar ele alindi.

Geçen yil geçirdigi kalp krizi sonucu 45 yasinda hayatini kaybeden kültür dünyasinin önemli ismi gazeteci, yazar ve egitmen Asim Gültekin için anma programi düzenlendi.

Eyüpsultan Belediyesi ve Dünya Dergiler Birligi (DERGIBIR) tarafindan Eyüpsultan Zal Mahmut Pasa Külliyesi'nde gerçeklestirilen program kapsaminda usta yazarin fotograflarindan olusan bir sergi de ziyarete açildi.

Gültekin'in ailesi, dergici dostlari, arkadaslari, ögrencileri ve sevenlerinin katildigi program Kur'an-i Kerim tilavetiyle basladi.

DERGIBIR Baskani Metin Uçar, konusmasinda yakin zamanda Gültekin'in kabrini ziyaret ettigini belirterek, "Insani ölümden koruyan kendi ecelidir." dedi.

Gültekin'in kendi ifadesiyle "dergi delisi" bir insan oldugunu dile getiren Uçar, "Kervan göçtü belki, Asim da o kervanla gitti ama bununla beraber bir kismi konusulan ve konusulacak olan pek çok meseleler de geride kaldi ve bunlar devam etmesi gereken isler." seklinde konustu.

- "Gültekin'in yaptigi çalismalar amacina ulasti"

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken de öldükten sonra güzel yad edilmenin, vakif insanlar olmanin önemine deginerek, Gültekin'in de kendini vakfeden degerli bir sahsiyet oldugunu söyledi.

Köken, bugün pek çok insanin bir araya gelerek Gültekin'in biraktiklari üzerine konusmasinin, onun yaptigi çalismalarin amacina ulastigini gösterdigini kaydetti.

Kendisiyle dergi fuarinda tanistiklarini anlatan Köken, bundan sonraki dergi fuarlarinin da ayni mekanda yapilmaya devam edecegini ifade etti.

- "Önemli bir insan, samimi bir Müslümandi"

Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici ise Asim Gültekin'in meslegini, inancini, kalemini, edebi kisiligini ve bütün birikimini ülkenin gelecegi olan gençler için emegiyle birlestirmeye gayret ettigini söyledi.

Gültekin'in önemli bir insan ve samimi bir Müslüman oldugunu dile getiren Yazici, "Insallah onun izinden yürüyecek yeni gençleri yeni ögretmenleri hep birlikte destekleyip büyütelim ki yarinlarimiza ülkemizin güzel gelecegi için nitelikli insanlar yetissin." degerlendirmesini yapti.

Yazar Erol Erdogan, Çin'e giden Gültekin'in Tiananmen Meydani'nda Sezai Karakoç'un Masal siirini okudugunu anlatti.

Hayra vesile olanin hayri yapan gibi oldugu Hadis-i serifini hatirlatan Erdogan, Asim'in yol arkadaslari olarak açtigi yoldan ilerlemek durumunda olduklarini ifade etti.

Erdogan, "Asim'in baslattigi her ne güzel is ve nasil bir yol varsa, Asim'in yol arkadaslarina da o yolu kapatmamak, o yolu, o çigiri devam ettirmek düser. Buna Çin'in o meydaninda siir okumak da dahildir." seklinde konustu.

- "Çok okuyan ve derin kültürlü bir Müslüman olarak tanidim"

Selahaddin Es Çakirgil de Gültekin'in egitim, dil ve Islami hassasiyetler üzerine güzel yazilari bulundugunu belirterek, "Asim Gültekin'i Islami hassasiyetlere dikkat eden, Islami suuru gençlerle paylasmak isteyen, çok okuyan ve derin kültürlü bir Müslüman olarak tanidim." dedi.

Hamza Türkmen, "Asim ile tanisikligim onun lise yillarinda Kartal Imam Hatip'e giderken 30 yil önce Haksöz Dergisi'ni çikarttigimiz yillarda basladi." dedi.

Yasantisiyla, ortaya koydugu tavirlarla ve özellikle giyim tarziyla örnek oldugunu belirten Türkmen, "Bu tavrini her platformda net bir sekilde sergileyen yigit kardeslerimizdendi. Onun örnekliginin ve hak üzerinde oldugu degerlerin ondan sonrakilere, gençlere de örnek olmasini temenni ediyorum." ifadesini kullandi.

Programa katilan Kadir Ünal, Özcan Ünlü, Inci Okumus, Sakir Kurtulmus, Salih Yüzgenç, Abdullah Zerrar, Nur Haktan, Musa Melih Demirbasçi, Bülent Sahin Erdeger, Osman Erdemir, Muharrem Baykul, Abdulkadir Alemdar, Gürsel Tanriverdi ve Tuba Sucu da yazar hakkinda hatiralarini anlatarak konusma yapti.

AK Parti Istanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve yazar Rasim Özdenören'in mesajlariyla katilimcilara seslendigi programda ayrica Asim Gültekin'in konusmalarindan hazirlanan bir video da gösterildi.
Kaynak: AA