Akçakaya Sosyal Tesisi'nin Temeli Atildi

Talas Belediyesi’nin kirsal mahallelere yönelik hizmet ve yatirimlari hiz kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yapilan çalismalara bir yenisi daha eklendi. Talas Belediyesi tarafindan Akçakaya Mahallesi’ne yapilacak modern sosyal tesisin temeli düzenlenen törenle atildi.

Akçakaya Sosyal Tesisi'nin Temeli Atildi


Mahallede gerçeklestirilen törene katilan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin genç yasli bölge sakinlerinin sevgisiyle karsilandi. Törenin açilisinda konusan Akçakaya Muhtari Adem Ayranci, mahallelerine yapilan hizmetlerden ve temeli atilan sosyal tesisten dolayi Baskan Yalçin’a tesekkür etti. Akçakaya Yardimlasma Dernegi Baskani Yusuf Özcan da, dernek adina Baskan Yalçin’a tesekkür ederek, bu tesisin yapiminin gurur verici oldugunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin ise, sehri yönetmenin yolunun kirsaldan geçtigini belirterek, kirsal mahallere yapilan hizmetlere yenilerini eklediklerini kaydetti.



“HERKESIN BULUSMA ALANI OLACAK”

Baskan Yalçin tesisle ilgili bilgiler vererek, “Buraya çocuklarimiz, gençlerimiz ve hanimlarimiz için bir sosyal tesis gerekliydi. Geçen yil da Akçakaya Yardimlasma Dernegi yönetimi ziyaretimize gelerek bu tesise bir miktar destekte bulunmak istediklerini söyledi.

Basta Dilek Sabanci hanimefendi olmak üzere destekte bulunan herkese tesekkür ediyorum. Katkinin azi çogu olmaz. Allah bereket versin. Önemli olan gönlünüzü bu ise koymak. Biz de geri kalanini tamamliyoruz. 775 bin TL’ye mal olacak tesisimizin içinde muhtarlik, çok amaçli salon, fuaye, mutfak gibi bölümlerin yani sira burasi herkesin bulusma alani olacak. Yaslilarimiz dinlenebilecek. Hanimlarimiz için kurslar düzenlenecek. Dügün, nisan gibi törenler de gerçeklestirilecek. Hem huzura, hem güvene, hem de birbirimizin muhabbetine vesile olacak bir tesis olacagini düsünüyorum. Bizi tesvik eden, katki koyan herkese çok tesekkür ediyorum. 140 gün sonra açilisini gerçeklestirecegiz insallah. Simdiden hayirli olsun.” dedi.



Konusmalarin ardindan yapilan dualarla Akçakaya Sosyal Tesisi’nin temeline ilk harç mahalle sakinleriyle birlikte döküldü.
Kaynak: İHA