Adiyaman'da Korkutan Bahçe Yangini

Adiyaman’da, iki sahis tarafindan yakildigi iddia edilen bahçe yangininda yüzlerce agaç yanarak küle döndü. Korkutan yangina müdahale eden itfaiye erlerinden biri dumandan zehirlendi.

Adiyaman'da Korkutan Bahçe Yangini


Edinilen bilgilere göre, Alitasi Mahallesi Çirçir Deresi içerisinde bulunan bir bahçede yangin çikti. Kimligi belirsiz iki sahis tarafindan yakildigi iddia edilen bahçe yangini hizla büyüyerek ilerlemeye basladi.

Durum üzerine olay yerine çok sayida Adiyaman Belediyesi Itfaiye Müdürlügüne ait ekipler sevk edildi. Polis ekipleri bir yandan çevre güvenligini alirken bir yandan ise itfaiye erlerine yanginda yardim etti. Çok sayida itfaiye ekibinin yer aldigi yangin güçlükle kontrol altina alina bildi. Alevlere müdahale eden itfaiye erlerinden Ferhat Yilanli ise yogun dumanlar arasinda zehirlendi. Yilanli’ya ilk müdahale olay yerine çagrilan 112 Acil Saglik ekiplerince müdahale edildi. Itfaiye eri Yilanli, Adiyaman Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alindi. Itfaiye erinin saglik durumunun iyi oldugu ögrenilirken kontrol altina alinan bahçe yangininda yüzlerce meyve agacinin yanarak küle döndügü belirtildi. Olay yerinde sogutma çalismalarinin devam ettigi polis ekiplerinin ise olayi gerçeklestiren sahis yada sahislarin yakalanmasi için çalisma baslattigi ögrenildi.

Konuyla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA