Adalet Bakani Gül Ve Kurtulmus'tan Katledilen Ailenin Yakinlarina Taziye Ziyareti

Adalet Bakani Abdülhamit Gül ve AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, dün Konya’da katledilen 7 kisinin yakinlarina taziye ziyaretinde bulundu. Adalet Bakani Gül, olayla ilgili 13 kisinin gözaltina alindigini belirterek, “Cumhuriyet Bassavciligimiz fail ve faillerle ilgili tüm olayi büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Bizler de millet olarak beklentimiz olayin bütün açikligiyla ortaya çikmasi ve adaletin gecikmeksizin tecelli etmesidir” dedi.

Adalet Bakani Gül Ve Kurtulmus'tan Katledilen Ailenin Yakinlarina Taziye Ziyareti


Adalet Bakani Gül ve AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, silahli saldirida hayatini kaybeden Yasar (65) esi Ipek (62) ve çocuklari Baris (35), Serpil (32), Serap (36), Metin (45) ve Sibel Dedeogullari’nin (30) cenaze namazina katildiktan sonra aile yakinlarina taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinde Dedeogullari ailesinin büyükleri ile Kurban Bayrami tatili için Ingiltere’den izne gelen ve dün Ingiltere’ye gitmek üzere dönüs yoluna geçtikten sonra havalaaninda aci haberi alarak Konya’ya dönen Yasar Dedeogullari’nin oglu Çetin Dedeogullari da yer aldi. Ziyaret sirasinda AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus Kur’an-i Kerim okuyarak dua etti. Yakinlarina bassagligi ve sabir dileyen Bakan Gül ve Kurtulmus, gazetecilere açiklamalarda bulundu.

“Büyük bir katliam, büyük bir aci, büyük bir insanlik disi vahsetle karsi karsiyayiz"

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, herkesin cigerlerinin yandigini, yüreginin sizladigini belirterek, “Büyük bir katliam, büyük bir aci, büyük bir insanlik disi vahsetle karsi karsiyayiz. Bugün de Dedeogullari ailesinin 7 degerli ferdinin cenazelerini hep beraber defnettik. Allah rahmet eylesin. Ailenin büyük bir sabir ve metanet göstermis oldugu, dolaysiyla aile hakikaten her türlü sükrana övgüye layik bir tavir sergiledi. Bir Müslümana yakisir tavir içerisinde sükunetle bu olayi karsiliyorlar. Allah rahmet eylesin çok büyük bir acidir. Olayin sonuna kadar takipçisi olacagiz ve insallah suçlu ya da suçlular kimlerse en ufak bir detayi kaçirmadan en ufak bir detay unutulmadan ilk andan itibaren hem Cumhuriyet Bassavciligi hem de emniyet teskilatimiz bu isin üzerinde yogunlukla çalisiyor. Ve insallah en kisa süre içerisinde fail ya da varsa arkasinda baska birileri bunlarin hepsi yakalanacaktir diye ümit ediyoruz. Bu vesile ile sunu ifade etmek isterim; böyle büyük bir acidan hiç kimse siyaset çikartmaya kalkmasin. Bu meselenin arkasinda Kürt-Türk ya da irk çatismalari yoktur. Maalesef çok vahsice yapilmis önceden tasarlandi mi, tasarlanmadi mi bilmiyoruz ama sonuçta vahsice yapilmis insanlik disi, bunu yapan insan dahi olamaz bir katliamla karsi karsiyayiz. Bizim ülkemizde asirlardir insanlar kardesçe akraba olarak es olarak komsu olarak yasiyoruz. Hatta o kadar ki bu aile bildiginiz gibi Dedeogullari ailesi Kars kökenlidir, buraya Kars’tan gelmisler, 7 tane canlarini burada kaybetmisler artik o kadar Konya’yi benimsemisler ki evlatlarini burada defnettiler. Yani burali olmuslar. Bizim 83 milyon vatandasimizin her birisi için Türkiye’nin her karis topragi kendi ilidir, kendi memleketidir, kendi vatanidir. Buradan kimse bir gerilim, bir provokasyon çikartmaya kalkmasin. Milletimiz kardesligimize birligimize sahip çikiyor. Hiç kimse kardesligimizi birligimizi bozmadi, bozamayacak” dedi.



"13 kisi gözaltinda, çalismalar sürüyor"

Adalet Bakani Gül de, “Bugün 7 vatandasimizi defnettik” seklinde konusarak, “Dün yasanan menfur saldiri, hunharca islenen cinayet hepimizi derinden üzdü. Acimiz çok büyük. Hayatini kaybeden tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, tüm yakinlarina, ailelerine de bassagligi diliyorum. Olay anindan itibaren Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan titiz bir çalisma baslatildi, görevlendirmeler yapildi. Tüm delillerin toplanmasi husunda gerekli talimatlar verildi ve olay yeri inceleme tüm deliller çerçevesinde bir failin yakalanmasina yönelik bir talimat verildi.

Bu konuda emniyet teskilatimiz da yogun bir sekilde bu kisinin yakalanmasina yönelik çalismalari yogun bir sekilde sürdürüyor ve bu kisinin yakalanip adalete teslim edilecegini ve adaletin de gereken hak ettigi cezayi verecegine inancimiz tamdir. Keza Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan bu olayla ilgili görgüsüne, bilgisine basvurmak veya konuyla ilgili sorusturmada ihtiyaç duydugu 13 kisi hakkinda da gözalti gerçeklestirdi. Fail ve faillerle ilgili tüm olayi büyük bir titizlikle sürdürmektedir. Bizler de millet olarak beklentimiz olayin bütün açikligiyla ortaya çikmasi ve adaletin gecikmeksizin tecelli etmesidir. Biz de ailenin acisini paylasmak üzere buradayiz, ailenin acisi bizim acimiz, cenaze bizim cenazemiz ve bu aciyi, bu cenazenin acisini hep birlikte adaletin yerine gelmesiyle birlikte bir nebze de olsa hepimizin beklentisi budur. Inaniyoruz ki hem fail bu anlamda yakalanacak, adalete teslim olacaktir ve olay tüm yönleriyle de açikça ortaya çikacaktir. Cumhuriyet Bassavciligi tüm yönleriyle hangi bulgular, hangi delillere ulasacaksa bunlari degerlendirecek ilk bulgulara göre bu konunun etnik bir temele dayanmadigi hususunda tespitleri var. Bunu kamuoyu ile de paylasti. Her asamada tüm gelismeler de yine kamuoyu ile paylasilacaktir. Milletimiz müsterih olsun, Konya’miz, ülkemiz, cennet vatanimiz 84 milyon birlik beraberlik kardesligin teminati olan cografyamizda hiç kimse birligimizi bozamayacak, hiç kimsenin yaptigi da yanina kar kalmayacak, kim olursa olsun yapmis oldugu hukuksuzlugun hesabini da ödeyecektir. Bunu bizler de hükümet olarak, tüm kurumlar olarak hep birlikte bu ailenin ve haksizliga ugramis herkesin hakkini korumak adina sonuna kadar takipçisi olacagiz. Bizler de yargi önündeki bu meselenin yakalanip fail adalete teslim olduktan sonraki süreci de milletimizle birlikte, ailemizle birlikte hep birlikte sonuna kadar takipçisi olacagiz. Basimiz sagolsun. Milletimizin birligini bozmaya yönelik, dezenformasyona yönelik hiçbir bilgiye itibar edilmemesini, bu konuda tüm kurumlarimizin ve bassavcilik makamlarinin titiz bir sekilde bu olayi takip ederek, kamuoyunu da bilgilendirerektir” ifadelerini kullandi.

Bakan Gül, Kurtulmus ve beraberindeki heyet daha sonra taziye evinden ayrildi.
Kaynak: İHA