Adalar'da Ormanlik Alanlar Denetlendi

Adalar Kaymakamligi tarafindan Adalar'da bulunan ormanlik alanlarda denetim gerçeklestirildi.

Denetimlere Adalar Kaymakami Mustafa Ayhan, Adalar Belediye Baskani Erdem Gül, Adalar Ilçe Emniyet Müdürü Gülseda Torun, itfaiye ve zabita ekipleri katildi. Denetim kapsaminda ilk olarak Büyükada'ya gelenlere uyarici brosürler dagitildi.

Adalar Kaymakami Mustafa Ayhan, yaptigi açiklamada, son dönemde devam eden orman yanginlari basta olmak üzere, tüm sehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Çok sayida insanin ormanlarin güzelligini kesfetmek için Adalar'a geldigini belirten Ayhan, söyle konustu:

"Ancak ülkemizin içinde bulundugu durum, sicak havalar ve rüzgarin etkisinin artmasiyla birlikte büyük bir yangin riski ile karsi karsiyayiz. Bu yangin riski ayni zamanda adalarimizi da teskil ediyor. Hem ihmal yanginlari hem de sabotaj yanginlarini önlemek amaciyla Istanbul Valiligimizin almis oldugu bir karar var. Bu karar dogrultusunda 31 Agustos'a kadar ormanlik alanlara giris çikis yapmak, piknik ve ates yakmak yasaklandi. Biz de Adalar'a gelen günübirlik ziyaretçilerimizde farkindalik olusturmak için böyle bir faaliyet gerçeklestiriyoruz. Insallah ormanlarimizi yangin geçirmeden koruyacagiz."

Adalar Belediye Baskani Erdem Gül ise "Ben dünya görüsü olarak yasaklara genel olarak karsiyim, ama bu yasagi destekliyorum." dedi.

Kaynak: AA