Iki Zaferi Birden Kazandi
Kocaeli’de 5 yildir lösemi tedavisi gören 19 yasindaki Mustafa Pektas, sadece bir yil gidebildigi lise egitimi ile üniversite sinavinda 304’üncü oldu. Kanseri de yenen genç, baska hayatlara dokunmak umuduyla doktor olmak istiyor.

"Okula gidemedim ama bu beni yildirmadi"
Lisenin baslarinda basarili bir ögrenci olmadigini, hastaliginin basarisini tetikledigini anlatan Mustafa Pektas, "Ben daha çok tiyatro ve sporla ilgileniyordum. 9. sinifin sonlarina dogru kansere yakalandim, bu benim hayatimin dönüm noktalarindan birisiydi. O süreç çok zor geçti. 1 buçuk sene boyunca okula gidemedim, disari çikamadim, arkadaslarimla bulusamadim ve konusamadim. Bunu atlattiktan sonra da maalesef pandemi süreci ortaya çikti ve yine okula gidemedim ama bu beni yildirmadi. Hastaligim beni mental anlaminda hirslandirdi" dedi.
"Kanser hayatimin dönüm noktasi oldu"
1 buçuk sene çok yogun bir sekilde kemoterapi sürecinden geçtigini söyleyen Pektas, "2 yildir kontrollere gidip geliyorum. Su anda hastaligi atlattim diyebilirim. Bir zafer de oradan aldim, onun sonrasinda da sinav sonucum büyük bir mutluluk verdi. Su anda kendimi doktorluga adamaya hazirim, zaten onun isigi ve hirsi ile çalistim. Bu zorluklar çok kötüymüs gibi gelebiliyor ki çok zordu, ama bu hastalik hayatimin dönüm noktasiydi" diye konustu.
"Hedefim cerrah olmak"
Sinav sonucuyla beraber çok mutlu oldugunu, böyle bir sey beklemedigini söyleyen Pektas, "Hedefim ilk 3 bine girmekti. Tip istiyordum ve 3 bin yeterliydi benim için. Ancak ilk 300’e girebilmek benim için büyük sürpriz oldu. Bu süreçte tabii ki arkadaslarim, ögretmenlerim çok yardimci oldu. Özellikle arkadaslarimla beraber yogun çalistik, onlar olmasaydi ben de baska seylere yönelebilirdim ancak hep beraber planli ve disiplinli bir sekilde çalistik. Puanim tüm devlet tip üniversiteleri için tutuyor. Insallah Cerrahpasa Tip Fakültesi’ni tercih etmek istiyorum. Hastaligimdan dolayi hedefim cerrah olmak ancak brans hala belirlemedim" seklinde konustu.
"Biz iki savasi birden kazandik"
Oglunun sakin bir çocuk oldugunu anlatan anne Nuriye Pektas ise, "Mustafa bizi hiç üzmedi, ta ki hastalanip hastaneye yatana kadar. Çok sükür onu da kendi çabasi ve gücü ile atlattik. Hastaligi fark ettigimizde Mustafa 15 yasindaydi. Bir tesadüf sonucu hastaligini ögrendik. Mustafa’nin kulak altlarinin lenf bezinde bir sisme meydana geldi. ‘Doktora gidelim de doktor görsün’ dedik ve öyle ögrendik. Çok sükür erken fark ettik ve tedavisine basladik. Çok zor günler geçirdik, sadece bunu yasayan bilir. Esimle beraber sürekli Mustafa’yi ayakta tutmak için çabaladik. Mustafa mutlu olsun, birakmasin, savassin diye biz de onunla birlikte savastik. Biz iki savasi birden kazandik. Hem kanseri kazandik yendik hem de üniversite sinavini kazandik" ifadelerini kullandi.
