GÜNDEM ÖZETI / 30 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, eski Disisleri Bakani Turan Günes'in esi, önceki dönem CHP Kocaeli Milletvekili Hursit Günes'in annesi Nermin Günes için Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katilacak. Kiliçdaroglu, CHP Teknesi'nde balikçi reisleri ve kooperatif baskanlari ile bulusacak.

(Istanbul/13.15-17.00)

EKONOMI

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Türk Is Insanlari ile Istisare Toplantisi'na katilacak, Rusya Ekonomik Kalkinma Bakani Maksim Resetnikov ile görüsecek. Bakan Mus, Türk-Rus Is Forumu'na istirak edecek, Rusya Basbakan Yardimcisi Aleksandr Novak ile görüsme gerçeklestirecek. Mus, Karma Ekonomik Komisyonu 11. Dönem Toplantisi'na katilacak, Sanayi ve Ticaret Bakani Denis Manturov ile bir araya gelecek.

(Moskova)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) Projelerinin Toplu Açilis Töreni'ne katilacak ve çesitli ziyaretlerde bulunacak.

(Bilecik/10.00-16.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

4- Türkiye Istatistik Kurumu, haziran ayina iliskin dis ticaret istatistikleri ile hizmet üretici fiyat endeksini ve yilin ikinci çeyregine iliskin turizm istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, G20 Dönem Baskani Italya'nin ev sahipliginde düzenlenecek G20 Kültür Bakanlari Toplantisi'na katilacak.

(Roma)

2- Tunus'ta yasanan darbe girisiminin ardindan gelismeler takip edilecek.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Manavgat Külliye Camisi'nde cuma namazi kildiracak ve hutbe irat edecek.

(Antalya/13.06)

2- Antalya ve Mugla'nin da aralarinda bulundugu bazi illerdeki orman yanginlarina iliskin gelismeler izleniyor.

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/04.48-13.25)

2- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Milli sporculardan atletizmde Yasmani Copello, Yasemin Can, Emel Dereli, judoda Kayra Sayit, boksta Busenaz Sürmeneli, Esra Yildiz, Bayram Malkan, okçulukta Yasemin Ecem Anagöz, yelkende Ecem Güzel, Ates Çinar-Deniz Çinar, Beste Kaynakçi-Okyanus Arikan mücadele verecek.

(Tokyo/05.00/14.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA