Vali Bilmez'den Asi Çagrisi

Üçüncü doz korona virüs asisi olan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, hayatin normale dönmesi için herkesin asi olmasi gerektigini söyledi.

Vali Bilmez'den Asi Çagrisi
Van’da iki doz asisini yaptirmis olan 50 yas ve üzeri vatandaslar üçüncü doz asisini da yaptirmaya basladi.

Bu kapsamda Il Saglik Müdürlügüne gelen Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kameralar karsisinda üçüncü doz asisini yaptirdi.

Asi sonrasi açiklamalarda bulunan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, herkesin asi olmasi için çagrisini yineledi. Daha önce iki doz Sinovac asisi oldugunu, üçüncü dozu ise Biontech yaptirdigini ifade eden Vali Bilmez, “Bütün hemsehrilerimizi asi olmaya davet ediyorum. Vatandaslarimiz hem hastanelerimizde hem aile hekimliklerimizde hem de park ve bahçelerde kurulan stantlarda asi olabilirler” dedi.

Pandemi süresinde Türkiye’nin en iyi illerinden biri olma basarisi gösteren Van’in asilama oraninda bunu basaramadiginin altini çizen Bilmez, “65 yas üstü vatandaslarimizin asilama orani Türkiye ortalamasinin üzerinde olmasina ragmen, yas düstükçe asi oranimiz düstü. Pandemi süresince Türkiye’nin en iyi ili konumundaydik. Ancak asilama için bunu söyleyemiyoruz” ifadelerini kullandi.

"Hiçbir aci hissetmedim"

Van’in yogun bir ticaret kültürünün olduguna dikkat çeken Vali Bilmez, “Hayatin bir daha kisitlamaya gitmemesi, normale dönmesi için asi olmaliyiz. Aylardir çocuklarina dogru düzgün sarilamayan saglik emekçileri, gece gündüz demeden nöbet tuttular. Bu anlamda saglik emekçilerine olan saygimizdan dolayi asi olalim. Bugün de 50 yas üstü kontenjanindan üçüncü doz asimizi olduk. Emin olun ki hiçbir aci hissetmedim. Normal zamanlarda olan ignelerden çok daha hafif oldugunu söyleyebilirim” diye konustu.



"Asilamada iyi bir oran yakalamamiz lazim"

Pandemi döneminde Van olarak büyük basarilara imza atiklarini dile getiren Il Saglik Müdürü Mahmut Sünnetçioglu ise “Bu son zamanlarda vaka sayilarimizda bir artis oldu. Bunun en önemli nedeni asilama oranimizin düsük olmasidir. Asilamada iyi bir oran yakalamamiz lazim. Van’da saglik personeli olarak asilama oranimiz yüzde 98 civarindadir. Bu anlamda çok ciddi bir basari orani yakaladik. Yani Van’da saglikçilardan herhangi bir pozitif vakamiz görünmüyor. Bizim bu hastaligi yenmemizin en dogru yolu, iyi ve etkin bir asi oranini yakalamamizdir” seklinde konustu.

Sahada 216 kisiden olusan 63 mobil ekibiyle ulasimi zor bölgelerde de asi çalismasi yürüttüklerini hatirlatan Sünnetçioglu, herkesin asi olmasi çagrisinda bulundu.

Açiklamalarin ardindan Van’da görev yapan basin mensuplari da asilarini yaptirdi.
Kaynak: İHA