TDV 29 Mayis Okullarindan LGS'de Önemli Basari

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) 29 Mayis Okullarinin çeyrek asri asan basari gelenegine bu yil yapilan Liseye Geçis Sinavlari (LGS) ile yenisi eklendi.

TDV 29 Mayis Okullarindan LGS'de Önemli Basari
8. sinif ögrencileri Zeynep Tas ve Ismail Alp Üsenmez LGS’de tüm sorulara dogru yanit vererek Türkiye 1.’si oldu.

Ayrica 2 ögrenci 86, 4 ögrenci 84, 3 ögrenci 83 ve 1 ögrenci 82 soruya dogru yanit vererek büyük bir basariya imza atti. Sinava giren ögrencilerden 11’i yüzde 1’lik, 19’u yüzde 3’lük, 35’i yüzde 5’lik, 45’i yüzde 10’luk dilime girdi.

Tüm dünyada yasanan ve ülkemizi de etkisi altina alan salgin nedeniyle uzaktan egitim sürecinde sinav hazirliklarini gerek evden gerekse de yüz yüze devam ettiren 29 Mayis Okullari 8. sinif ögrencileri elde ettikleri basariyla okulda uygulanan egitim modelinin ne denli dogru ve etkili bir model oldugunu bir kez daha göstermis oldu.

TDV 29 Mayis Okullari Genel Müdürü Bahri Kahya, “Çocuklarimizi emanet ettigimiz her ögretmeni egitim tecrübesine bakarak büyük bir hassasiyetle seçiyoruz. Bu durusumuz da basariyi beraberinde getiriyor.” dedi.

Disiplinli ve kaliteli egitim anlayisi ile dünya standartlarinda bir egitim verdiklerinin altini çizen Kahya, “29 Mayis Okullari olarak ögrencilerimizin geleceklerini nasil planlayacaklari konusunda gerek idare gerekse de egitim kadromuzla gece gündüz çalisiyoruz.” diye konustu.

TDV bünyesinde 1993 yilinda Izmir’de basladiklari egitim serüveni ile binlerce ögrenciyi hedeflerine ulastirmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getiren Kahya, “Gerek akademik gerekse de bilimsel, sportif ve sanatsal her türlü bireysel ve kitlesel sinav, yarisma ve olimpiyatlarda elde edilen bölge, ulusal ve dünya sampiyonluklari hem bizleri gururlandiriyor hem de yeni basarilar için heyecanlandiriyor.” ifadelerine yer verdi.

LGS ve YKS gibi kitlesel sinavlara hazirlik sisteminde ögrencilerin yil boyunca deneme sinavlarina katildiklarini anlatan Kahya, bu sayede ögrencilerin kazanim eksiklerinin tespit edildigini vurguladi.

Salginin zorlu sartlarina ragmen ögrencilerin büyük bir basari gösterdigini ifade eden Kahya, ögrencilere destegini hiçbir zaman eksik etmeyen ailelerine ve ögretmenlerine tesekkür etti.

Ayrica Kahya, 30 yila yakin tecrübesiyle Izmir’de ve Ankara’da egitim veren okullari da büyütmeyi amaçladiklarini söyledi.

Kaynak: İHA