Suudi Arabistan'da Hac Hazirliklari Devam Ediyor

Mekke Belediye Sözcüsü Raad el-Sharif, Temmuz ayi ortasinda baslayacak hac sezonu için yapilan hazirliklar kapsaminda Mekke ve kutsal mekanlarda 58 tünel ve 59 köprü hazirlandigini açikladi.

Suudi Arabistan’da hac ibadetinin baslamasina sayili günler kala hac sezonu için hazirliklar devam ediyor. Bu sene siki korona virüs tedbirleri altinda gerçeklestirilecek hac ibadeti sirasinda temaslari en aza indirmek için zemzem siselerinin dagitiminda ve kutsal alanlari temizleme islemlerinde robotlar ve yapay zeka kullanilacagi daha önce açiklanmisti. Mekke Belediye Sözcüsü Raad el-Sharif de bugün yaptigi açiklamada, Temmuz ayi ortasinda baslayacak hac sezonu için yapilan hazirliklar kapsaminda Mekke ve kutsal mekanlarda 58 tünel ve 59 köprü hazirlandigini duyurdu. Tünel ve köprülerin yani sira havalandirma, yangin söndürme sistemleri, yedek jeneratörler, nem ve gaz sensörleri ile görüntü cihazlari ile ilgili çalismalarin da tamamlanmaya çok yakin oldugunu söyledi.



Mekke Belediye Sözcüsü el-Sharif, hacilara en iyi hizmeti sunmak için gerekli tüm kosullari saglama amaciyla söz konusu unsurlarin isleyisi ve bakiminin belediye tarafindan sikica denetledigini belirtti.

Kaynak: İHA