Obilet.Com, Biletall'i Satin Aldi

Obilet.com Üst Yöneticisi Yigit Gürocak: 'Türkiye’nin yerli seyahat markasi olan Obilet’i dünya ölçeginde bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz'

Online otobüs ve uçak bileti satis platformu Obilet, ayni sektörde faaliyet gösteren Biletall'i satin almak üzere anlasmaya varildigini duyurdu.

Obilet'ten yapilan açiklamaya göre, devralma öncesi islemlerin birkaç hafta içinde tamamlanacagi ve temmuz ayi içerisinde Obilet’in Biletall'i kendi sirket grubuna dahil edecegi belirtildi.

Satin alma bedeline iliskin olarak herhangi bir açiklama yapilmazken, varilan anlasmaya göre, satin alma sonrasinda Obilet ve Biletall faaliyetlerini iki ayri sirket olarak sürdürecek.

Obilet, satin alma sonrasi kullanicilarina daha fazla firma seçenegi sunarken 2021 yili içerisinde 20 milyon bilet satmayi hedefledigini duyurdu.

Söz konusu satin almayla beraber otobüs ve hava yolu firmalari da daha düsük maliyetle, daha çok sayida kullanici ile bulusma firsatina sahip olacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Obilet.com Üst Yöneticisi (CEO) Yigit Gürocak, sunlari kaydetti:

"Seyahat sektörü için çok heyecan verici olan bu gelismeyi pazarda faaliyet gösteren firmalarimizla ve vatandaslarimizla paylasmanin mutlulugu içindeyiz. Sektörün içinden gelen iki firma güçlerini birlestirirken bu satin almanin sektördeki tüm oyunculara hizmet kalitesi ve verimlilik anlaminda pozitif yöne fayda saglayacagini öngörüyoruz. Vatandaslarimiz da aradiklari seyahat biletine çok daha kolay bir sekilde ulasabilecek, farkli alternatifleri karsilastirarak kendileri için uygun olani daha genis seçenek yelpazesi içinden seçebilecek. Devralma sürecimiz tamamlandiginda, yenilikçi projelerimizi hayata geçirmeyi, yeni ürünler gelistirmeyi ve yurt disina açilarak Türkiye’nin yerli seyahat markasi olan Obilet’i dünya ölçeginde bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz."

Biletall Üst Yöneticisi (CEO) Yasar Çelik ise Kayseri'den çikan bir bilisim markasi olan Biletall'in Türkiye’de sehirler arasi seyahat sektörünün dijitallesmesinde öncü rol oynadigini belirtti.

Sektörün içinde bulundugu kriz ortaminda böylesi bir anlasma ile sektörün küresel çapta daha da güçlenmesinin önünü açmanin gururunu yasadiklarini belirten Çelik, "Bugüne kadarki basarilarimizda emegi bulunan çalisma arkadaslarimizin Obilet çatisi altinda islerine devam etmelerini güvence altina almis olmak da bizim için ayri bir mutluluk kaynagi. Türkiye seyahat sektörünün tüm paydaslari için hayirli olmasini diliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA