Kütahya'ya Yeni Içme Suyu Deposu

Kütahya’nin Evliya Çelebi Mahallesi’ne yapilacak olan içme suyu deposunun temeli törenle atildi.

Kütahya'ya Yeni Içme Suyu Deposu
Yaklasik 5 milyon TL tutarindaki içme suyu deposu 3 bin metreküp olarak insa edilecek.

Bati Kütahya bölgesinin 50 yillik su sorununu çözüme kavusturacak olan Evliya Çelebi Mahallesi içme suyu deposu insaati, yapilan temel atma töreni ile basladi.

Baskan Isik, “Geçen yil yaptigimiz 4 mahallemizdeki her biri 300 tonluk su depolarimizi bitirdik ve isletmeye açtik. Hayirli ugurlu olsun, ama henüz açilis törenlerini yapmadik. Bu su deposunun çok önemli bir özelligi var. 3 bin ton. Yani 3 bin metreküplük özellikle Bati Kütahya bölgesinin su sorununu önümüzdeki 50 yil süre ile çözecek büyüklükte bir proje. Iller Bankasinin standart projeleri arasindan seçilmis, devlet garantili, müteahhit garantili, Belediyemiz garantili. Nisan ayi itibariyle sözlesme imzalandi. Yüklenici firmaya yer teslimi yapildi. Iki proje, Ikizhöyük’teki 300 tonluk ve buradaki 3 bin tonluk su depolari ayni anda basladi.

Ikizhöyük’teki depomuz bitti. Evliya Çelebi Mahallemizdeki bu büyük depomuz Bati Kütahya bölgesindeki Çamli evleri yani villalar, Ziraat Mahallemiz, Mehmet Akif Ersoy Mahallemiz ve Evliya Çelebi Mahallemiz buradan içme suyunu alacak. Bugüne kadar kullanilan 2 bin tonluk eski depoyu gerek sulama suyu gerekse içme suyu seklinde yeniden onarimdan sonra kullanima sunacagiz. Bu proje ile özellikle sehrimizin önemli bir bölümünün yillarca derdi olan derdine derman olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA