Is Var, Çalisacak Personel Yok

Eskisehir’de kafe isletmecileri, normallesme döneminde islerinin yogunlastigini, ancak çalistiracak personel bulamadiklarini belirtiyorlar.

Is Var, Çalisacak Personel Yok
Yurt genelinde uygulanan koronavirüs tedbirleri 1 Temmuz 2021 günü itibariyle gevsetildi. Normallesme dönemine giren ülkemizde isletmeler için saat ve kapasite sinirlari kaldirilirken, sokaga çikma kisitlamalari tamamen sona erdi. Normale dönen çalisma saatleri ve tam kapasiteye geçilmesiyle Adalar mevkii olarak bilinen Porsuk bulvarinda bulunan kafelerde yogunluk olustu. Kapanma döneminde faaliyete ara veren ve 1 Haziran’dan itibaren 21.00’a kadar yüzde 50 kapasiteyle çalismaya baslayan kafelerde ise personel sikintisi yasanmaya basladi.

Uzun zamandir evlerinde kapali kalan insanlarin gösterdigi yogun ilgi karsisinda personel sayisinda yeterli düzeyi saglayamayan isletmeler arayisa girdi. Hemen her kafenin girisinde bulunan is ilanlari dikkatleri çekti.

Porsuk bulvarinda bir kafenin isletmeciligini yapan Yarkin Atay, yasadiklari personel sikintisini su ifadelerle anlatti:

“Suanda personelimiz kalmadi. Okullarin bu sene kapali olmamasiyla ögrenciler gelmedi. Ögrencilerin olmayisi da personel açigi olusturdu. Ögrenci sehrinde oldugumuz için genel olarak personellerimiz ögrencilerden olusuyordu. Memleketine giden ögrenciler henüz geri gelmedi. Geçirdigimiz tedbirli dönemdeki yasaklar da bizi etkiledi. Kapanma döneminde personellerimiz dagildi. Haziran ayinda 21.00’a kadar olan çalisma saatlerimizde de personel bulamadik. Saat basina yevmiye verildigi için hiç kimse kisa süre çalismak istemiyordu. Suan islerimizde yogunluk var fakat personel sikinti yasiyoruz.”
Kaynak: İHA