Iran'da Salginda 5.Dalga Uyarisi

Iran Cumhurbaskani Hasan Ruhani, korona virüsün Delta mutasyonunun ülkede yayilmaya basladigini belirterek yeni dalga uyarisinda bulundu. Ülke genelinde kirmizi ve turuncu seviyelerde yer alan 266 kente giris-çikislar yasaklandi.

Iran Cumhurbaskani Hasan Ruhani baskent Tahran’da Korona Virüs ile Mücadele Kurulu toplantisinda konustu.

Ruhani’nin yaptigi açiklamada, “Maalesef, ülke genelinde korona virüs vakalarinin yeniden artisi ile karsi karsiyayiz. Bana ulasan son bilgilere göre tip korona virüsün Delta mutasyonu ülke genelinde yayilmaya basladi.

Ülke genelinde 5. dalga yolunda oldugumuzdan korkuluyor. Özellikle ülkenin güneyinde görülen bu mutasyonunun daha fazla yayilmasina izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandi.

Kisitlamalar geri geliyor

Ruhani, 18 Haziran’da yapilan cumhurbaskanligi seçimlerini isaret ederek seçim sürecinde korona virüsün daha fazla yayildigini söyledi.

Korona virüs vakalarinin yeniden artmasiyla yasaklarin da uygulanmasi gerektigini belirten Ruhani, ülkede kirmizi, turuncu ve sari seviyeler için belirlenen kisitlamalarin hayata geçirilecegini vurguladi. Bu kapsamda ülke genelinde kirmizi ve turuncu seviyelerde yer alan 266 kente tüm giris ve çikislar yasaklandi. Baskent Tahran da ülkenin korona virüs risk derecelendirmesinde en yüksek seviye olan kirmizi kategoride bulunuyor.

Iran’da korona virüs salgininda son 24 saatte 8 bin 341 yeni vaka tespit edilirken, 111 kisi ise hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA