Idlib'deki Yetimlerin Yumurtalari Kizilay'dan

Suriye’nin birçok bölgesinde yardim çalismalariyla ihtiyaç sahiplerine destek olan Türk Kizilay, Idlib’deki yetimhanelerin de ihtiyaçlarina cevap veriyor. Bölgedeki rutin dagitimlarinin yani sira özel projeler de hazirlayan Türk Kizilay ekipleri, yetimlerin gelisimleri için gerekli proteini dagittigi yumurta ve sütlerle karsiliyor. Türk Kizilay, briket ev projesine de tüm hiziyla devam ederken içme suyuna takviye amaciyla yeni su kuyusu ve depolama için su kulesi de kurdu.

Idlib'deki Yetimlerin Yumurtalari Kizilay'dan
Kizilay, Suriye’de kendi ülkelerinde mülteci durumuna düsen magdurlarin yaralarini sarmak amaciyla çalismalarina devam ediyor. Bölgede zor sartlar altinda çadir kentlerde yasam mücadelesi veren insanlara destek olan Türk Kizilay, acil ihtiyaçlari karsilarken kalici çözümlerle de yerlesik hayata katki sunuyor.

Yetimlere protein destegi

Suriye’deki kamp ve yetimhanelere de ihtiyaçlar noktasinda aylik gida, hijyen ve temel ihtiyaçlari ulastiran Türk Kizilay ekipleri, Idlib’de bulunan 13 yetimhanedeki yetimlerin gelisimleri için ayrica “Protein Destek Projesi” baslatti. Haziran basindan bu yana haftalik 5 bin süt ile 51 bin yumurta götüren Kizilaycilar, hayirseverlerin bagislariyla toplamda 2 milyon 856 bin yumurta ve 180 bin adet 1 litrelik süt ulastirdi.

660 metreden temiz içme suyu

Kirli suyun tüketilmesinden dolayi ortaya çikabilecek hastaliklarin önüne geçmek için çalisan Türk Kizilay, uzun ömürlü, çok fonksiyonlu su kuyusu projelerini, duyarli bagisçilarin eliyle hayata geçiriyor. Idlib’in Sarmada ilçesi Mashad Ruhin bölgesinde Türk Kizilay’a tahsis edilen araziye planlanan briket evlerin ilk etap çalismasini tamamlayarak aileleri yerlestiren Kizilay ekipleri, içme suyu için 660 metreden yapilan sondajla günlük 210 metreküp kapasiteli takviye su kuyusunun da yapimini tamamladi. Kizilay, açtigi su kuyulari için ayrica su depolari da insa ediyor. Diger etaplarin yapimi sürerken Kefer Loisin çadir kampinin briket evlere dönüstürülmesi çalismalari da devam ediyor.

Yardimlar ailelere ulasiyor

Düzenli yardimlarla Suriye içindeki magdurlara milletin elini uzatan Türk Kizilay, paydas kuruluslar ve bagisçilarin destekleriyle yaptigi yardim planlamalariyla da ailelerin temel yasam ihtiyaçlarini gideriyor. Kizilay, Idlib’in yani sira Tel Abyad ve Resulayn kirsalindaki köylere de ulasarak gida kolileri dagitiyor.
Kaynak: İHA