Hakkari'de Doga Turizmi Gelisiyor

Antalya ve Istanbul’da faaliyet gösteren dogasever Eko Trekking gezi grubu üyeleri, Hakkari’ye geldi.

Hakkari'de Doga Turizmi Gelisiyor
Antalya ve Istanbul’da faaliyet yürüten Eko Trekking gezi grubu, bir dizi faaliyet gerçeklestirmek üzere Hakkari’ye geldi. 3 gün boyunca kentte faaliyet yürütecek olan 28 kisilik gezi grubu, Hakkari Sanayi ve Is Adamlari Dernegi Baskani Veli Kaya öncülügünde, ilk olarak Cennet ve Cehennem Vadisi’ni gezdi. Daha sonra Berçelan Yaylasi ve Seyithan Gölü’nü gezen grup, bölgede kamp kurdu.

Yapilan etkinlik ile ilgili açiklamada bulunan Hakkari Sanayi ve Is Adamlari Dernegi Baskani Veli Kaya, normallesme ile birlikte Hakkari daglari ve yaylalarinin özellikle yerli turistlerin akinina ugradigini belirtti.

Baskan Kaya, “Hakkari’ ye gelen misafirler, kentin dogasina hayran kaldi. Kenttin güzelliklerini tanitma amaciyla farkli sehirlerde yasayan 28 yerli turisti misafir ettik. Bu ziyaretin gerçeklesmesinde destegini bizden esirgemeyen basta Hakkari Valimiz ve Belediye Baskan Vekilimiz Idris Akbiyik’a, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakis’e tesekkür ediyoruz. Faaliyetlerimiz bundan sonra daha genis kapsamli olarak devam edecektir’’ dedi.

Kaynak: İHA