Güney Kibris'ta Yangin Panigi

Güney Kibris Rum Yönetimi’nde (GKRY) ögle saatlerinde çikan yangin rüzgarin etkisiyle kisa sürede genis alana yayilmasi nedeniyle kontrol altina alinamazken, Kuzey Kibris Türkiye Cumhuriyeti’nden (KKTC) yapilan açiklamada ise talep gelirse yardima hazir olundugu belirtildi.

Güney Kibris'ta Yangin Panigi
Güney Kibris Rum Yönetimi’nin (GKRY) Limasol kentine bagli Arakapa bölgesinde ögle saatlerinde yangin çikti. Yangin rüzgarin etkisiyle kisa sürede genis bir alana yayilirken, itfaiye ekiplerinin müdahalesine ragmen saatlerdir kontrol altina alinamiyor. Yanginin yerlesim yerlerine siçramasi nedeniyle Arakapa ve Meleni köyleri bosaltilirken, çok sayida ev ve aracin zarar gördügü bildirildi.

GKRY yönetimi, Avrupa Birligi (AB) ve Israil’den yangin söndürme çalismalari için yardim isterken, Kuzey Kibris Türkiye Cumhuriyeti’nden (KKTC) de Güney Kibris’a “yardima haziriz” mesaji geldi. KKTC Tarim ve Dogal Kaynaklar Bakani Nazim Çavusoglu, Orman Dairesi’ne hazirlikli olmalari talimatini verdi.

“Talep gelirse tüm ekiplerimizle yardima haziriz”

KKTC Orman Dairesi Müdür Cemil Karzaoglu da Kibris’in güneyindeki yanginla ilgili henüz bir yardim talebi almadiklarini ifade ederek, buna ragmen tüm ekiplerin yardima hazir hale getirildigini belirtti.

Karzaoglu, “Yardima haziriz, talep gelirse tüm ekiplerimizle hemen müdahaleye gideriz” dedi.

Yanginla ilgili çalismalarin takip edildigini ifade eden Karzaoglu, “Bize gelen bir talep yok ama tüm ekipleri hazir hale getirdik, üslerimizden alacagimiz direktif dogrultusunda hemen harekete geçmeye haziriz. Bizler de kuzeyde tüm çalismalarimizi durdurduk, sahaya odaklandik çünkü çok kötü bir gün geçiriyoruz. Hem sicak hem rüzgar var, çok korkunç” sözlerini kaydetti.

Yunanistan Basbakani Kyriakos Miçotakis ise sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi açiklamada, yangini söndürmeye yardimci olmasi için 2 yangin uçagi gönderdiklerini duyurdu.
Kaynak: İHA