Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 24'E Yükseldi

ABD’nin Florida eyaletinde 12 katli bir binanin kismen çökmesinin ardindan yürütülen arama-kurtarma çalismalarinda 2 kisinin daha cansiz bedenine ulasilmasi ile hayatini kaybedenlerin sayisi 24’e yükseldi.

Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 24'E Yükseldi
ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami Beach’in kuzeyindeki Surfside’da geçtigimiz hafta persembe günü kismen çöken 12 katli binada arama-kurtarma çalismalari devam ediyor. Ekiplerin 2 kisinin daha cansiz bedenine ulasmasi ile toplam can kaybi sayisinin 24’e yükseldigi açiklandi.

Miami-Dade Belediye Baskani Daniella Levine Cava yaptigi açiklamada, kayip durumda olanlarin sayisinin 124 oldugunu belirterek, kayip kisi sayisinin degismeye devam edecegini söyledi.

Cava, kismen çöken binanin tamamen yikilmasi için sözlesmenin imzalandigini duyurdu. Cava ayrica, enkaz altindakilerin yakinlari ile binanin tamamen yikilmasi hakkinda sahsen konustugunu ve Elsa Kasirgasi’nin yol açabilecegi kötü hava kosullarindan önce binanin yikilmasi gerektigi konusunda anlayis gösterdiklerini söyledi.



Binanin tamamen yikilmasina iliskin maliyetleri devlet karsilayacak

Florida Valisi Ron DeSantis ise kismen çöken binanin tamamen yikilmasina iliskin maliyetin tamaminin devlet tarafindan karsilanacagini açikladi.

Önümüzdeki sali günü Florida’yi vurmasi beklenen Elsa Kasirgasi nedeniyle binanin yikimini destekledigini belirten DeSantis, "Binanin ne zaman çökecegini bilmiyoruz, kasirga da ciddi bir tehlike teskil ediyor. Bu nedenle binanin yikilmasi arama kurtarma ekiplerimizi korumamizi saglayacak” dedi.

Binanin yikimini mümkün olan en kisa sürede tamamlamaya çalisacaklarini belirten DeSantis, Florida Acil Durum Yönetimi Direktörü Kevin Guthrie’nin kendisine yikimin 36 saat içinde yapilabilecegini söyledigini de dile getirdi. Vali DeSantis, yikim tarihine iliskin net bir tarih vermedi.

Kasirganin binayi yikmasindan korkuluyor

Surfside Belediye Baskani Charles Burkett de Elsa Kasirgasi’nin olusturdugu riske yönelik, “Korkumuz, kasirganin binayi yikmasi ve enkazin kurbanlarin üzerine inmesi" dedi.

Miami-Dade Itfaiye Sefi Alan Cominsky ise yikim planini sonuçlandirdiklarini belirterek, kurtarma ekiplerine yikim sonrasindaki çalismalarinda yardimci olmasi için daha önce aranman alanlarin kapatilacagini söyledi.

Kaynak: İHA