Erzincan'da Izdihamli Emekli Seçimi

Emekliler Dernegi Erzincan Subesi 7. Olagan Genel Kurulunda izdiham yasandi. Izdihamda bazi kadinlarinda arada kalarak zor anlar yasadiklari görüntülere yansidi.

Erzincan'da Izdihamli Emekli Seçimi
Türkiye Emekliler Dernegi Erzincan Subesi 7. Olagan Genel Kurulu yapildi. Özel bir isletmenin salonunda yapilan genel kurul izdihama neden olurken zaman zaman da gergin anlar yasandi.

Bazi seçmenlerin oy pusulalarinin degistirildiginin iddia edildigi genel kurulda sik sik itirazlar divana sunuldu.

Genel kurulda gözlemci olarak göreve seçilen Selami Karasu, yapilan seçimlerin usulsüz oldugunu Divan Baskanligina itiraz etmelerine ragmen kabul edilmedigini söyledi.



Türkiye Emekliler Dernegi Erzincan subesine baskan adayi olarak giren Çigdem Duymaz’da, “Oy pusulalari disarida dagitilmis ve insanlar izdiham bir sekilde içeriye alindi. Kimin nereye imza attigi belli degil kimin ne sekilde oy kullandigi belli degil. Bir arkadasi yakaladik bunlari bu zarfa neden koyuyorsun dedik herkes böyle yapiyor dedi.

Saibeli bir seçim bu konuda elimizden geleni gerekli mercilere yapacagiz” diye konustu.

Türkiye Emekliler Dernegi (TÜED) Genel Baskani Kazim Ergün, yapilan seçimde her hangi bir usulsüzlügün olmadigini kaydederek seçmenler ve adaylarin itirazlarini kabul etmedi.

Zaman zaman gerginliklerin devam ettigi genel kurulda kullanilan 498 oydan 248 seçmenin oyunu alan Ramiz Agdas Türkiye Emekliler Dernegi Erzincan Subesi Baskani seçildi.
Kaynak: İHA