Ebru Yasar Ortaokulu Coskuyla Açildi

Diyarbakir’da yaptirilan Ebru Yasar Gülseven Ortaokulu açildi. 4.5 milyon liraya mal olan okulun kurdelesini ünlü sarkici kesti.

Ebru Yasar Ortaokulu Coskuyla Açildi


Diyarbakir’in Bismil ilçesine bagli Sanayi Mahallesi’nde insa edilen 12 derslikli Ebru Yasar Gülseven Ortaokulu açildi. Kendi adini tasiyan okulla egitim seferberligine dahil olan ünlü sanatçi Ebru Yasar Gülseven, mektubuyla agladigi Beritan’la 2 yil önce görüntülü konusmustu. Yasar, ögrencilerin istegi üzerine insaati bitmek üzere olan okulun açilisina katilacagi sözünü vererek bugün dev organizasyonla açilisi gerçeklestirdi. Yüzlerce vatandasin katildigi açilis törenine Yasar yani sira esi isadami Necat Gülseven, Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakir Il Baskani Mehmet Serif Aydin, Bismil Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Hamza Türkmen, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Suna Kepolu, MHP Diyarbakir Il Teskilat Baskan Yardimcilari, ögrenciler ve yaklasik 3 bin kisi katildi.

Davul zurna ile karsilamanin ardindan kurdele kesimi geçeklesen okulda gezen Ebru Yasar, müzik sinifinda ögrencilerle türküler söyleyerek halay çekti. Alkislar esliginde okulu gezen protokol, ögrencilerle bir araya gelerek sinif içerisinde masalara oturdu. Necat Gülseven, yillar sonra dogup büyüdügü ilçede okul sirasinda oturarak eski ögretmeniyle karsilikli olmasi geçmise götürdü. Açilisi gerçeklesen okul sayesinde bölgede yasayan ögrenciler, 5 kilometre uzakliktaki okula yürümek zorunda kalmayacak. Okulda müzik atölyesi, teknoloji sinifi, basketbol sahasi, kütüphane ve konferans salonu da bulunuyor. Ebru Yasar’in esi isadami Necat Gülseven tarafindan yaptirilan okulun kurucu müdürlügünü, isadaminin ilkokul ögretmeni Bülent Özer üstlendi.

“Hayal ettigimiz bu yolda okulumuza kavustuk”

Okulu asil sahibi olan çocuklara teslim etmeye geldiklerini açiklayan Ebru Yasar, hayal ettikleri okula kavustugu için çok mutlu oldugunu kaydetti.

Yasar, “Inanilmaz mutluyum, onurluyum, gururluyum. Kelimeler kifayetsiz, mutlulugumuzu anlatmak için. Nihayet esimle hayal ettigimiz bu yolda okulumuza kavustuk. Bunun için emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Gelininiz, bir Diyarbakirli, hemseriniz olarak, akrabalarimizin huzurunda böyle bir vesileyle bulunuyor olmaktan çok mutluyum. Gururluyum ismimi tasiyan bir okul yaptirdik, ama çokta umutluyum yüzlerce ögrenci burada gözleri piril piril gelecege adim atacaklar, egitim alacaklar. Büyük bir mutlulukla okulumuzu gerçek sahipleri olan ögrencilerimize ve Bismillilerimize teslim ediyoruz” dedi.



Vali Münir Karaloglu, törende yaptigi konusmada ise, Diyarbakir’da genç nüfusun yogun oldugunu kaydetti.

Genç nüfusu avantaja dönüstürmenin en önemli yolunun çocuklari ve gençleri iyi bir egitimden geçirmek oldugunu belirten Karaloglu, Diyarbakir’da egitim seferberligi baslattiklarini dile getirdi. Karaloglu, "Su anda Diyarbakir’da mevcut bin 716 okulumuz ve 15 bin 875 dersligimiz var. Bu okullarimizda 26 bin 343 ögretmen, 454 bin ögrencimiz var. Neredeyse birçok vilayetin nüfusundan çok bizim ögrencimiz var. Egitim camiamizin fiziki altyapisini iyilestirmek üzere 2021 ve 2022’de yaklasik bir milyar liralik yeni yatirim planladik ve basladik. 98 okul, bin 627 derslik yapiyoruz. Bunlarin büyük çogunlugu Milli Egitim Bakanligimizin genel bütçesinden valilik araciligiyla yaptigimiz okullardir. Bir kismi yik yap dedigimiz depreme dayaniksiz olan okullari yikip yenilerini TOKI eliyle yapiyoruz. Bir kismi da bugün açilisini yaptigimiz okulda oldugu gibi hayirsever vatandaslarimizin katkilariyla yapilan ve milli egitime bagislanan okullarimizdan olusuyor. Bu mahallenin çocuklari orta okul okumak için sirtlarindaki agir çantalarla 4 kilometre ötede olan Mehmetçik Ortaokuluna gidiyorlardi. Orada okul yetmedigi için çocuklar ikili egitim yapiyorlardi sabahçi ve öglenci olarak. Bu ortaokulumuz hem Mehmetçik Ortaokulunun ikili egitimine son vermis oldu hem de bu mahallede yakin çevredeki çocuklara 4 kilometre yürümeden yakin bir lokasyonda okula gitme sansi verdi. Okulumuz hayirli ugurlu olsun" diye konustu.



Devlet Bahçeli telgraf, Kiliçdaroglu ve Aksener çiçek gönderdi

Yogun programindan dolayi açilisa katilamayan MHP Lideri Devlet Bahçeli telgraf göndererek Ebru Yasar Gülseven ve Necat Gülseven çiftini yaptiklari hayir isinden dolayi kutlarken, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener ise açilisa çiçek gönderdi. Bahçeli telgrafinda, "Ebru Yasar Gülseven Ortaokulu açilis törenine nazik davetiniz için tesekkür ediyorum. Yogun programim nedeniyle davetinize katilamiyorum. Sizleri böylesine anlamli bir hizmetten dolayi tebrik ediyor, açilisin hayirli ve ugurlu olmasi temennisiyle davetinize katilan tüm misafirlere selam ve saygilarimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan açilisa katilamayan AK Parti Grup Baskan Vekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, MHP Genel Baskan Yardimcisi Izzet Ülvi Yönter, MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Yavuz Agir Alioglu, Ankara Milletvekili Koray Aydin, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Adana Milletvekili Sükrü Erdinç, CHP Grup Baskan Vekili Özgür Özel, MHP Genel Baskan Yardimcisi Kayseri Milletvekili Ismail Özdemir, IYI Parti Grup Baskan Vekili Lütfü Türkan da birer telgraf göndererek açilisin hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA