Büyük Maraton Zirvede Basladi

Türkiye’nin uzun soluklu maratonu ‘Uludag Premium Ultra Trail’, 1500’ye yakin yerli ve yabanci sporcunun katilimiyla basladi. 16 ve 6 kilometre yarislarinin startini veren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, her sene büyüyerek devam edecek olan yarislarin Bursa’nin ve Uludag’in daha fazla taninmasina önemli katki sunacagini söyledi.

Büyük Maraton Zirvede Basladi
Gençlerin ve çocuklarin sporla bulusmasi için birçok marka etkinligi hayata geçiren Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin destek ve katkilariyla Uludag’in zirvesinde bu yil 3.sü düzenlenen ’Uludag Premium Ultra Trail‘, yerli ve yabanci sporcularin katilimiyla basladi.

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi koordinasyonunda yapilan “Uludag Premium Ultra Trail’, 1 genel klasman ve 5 farkli yas kategorisinde düzenleniyor. Uzun soluklu maratona yaklasik 1500 civarinda sporcu kayit yaptirdi. 66, 30, 16 ve 6 kilometrelik etaplari ile sporculari Uludag’in zirvesinde bulusturan kosunun en uzun etabi ise 100 kilometre. Maraton kosuculari, Zeyniler, Cumalikizik, Kürekli Selalesi, Saitabat Selalesi, Buzul Göletler, Uludag Zirve, Softabogan Selalesi, Bakacak, Kurbaga kaya ve Sarialan ‘i geçerek Uludag’in essiz güzelligine tanik oldu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da ‘Uludag Premium Ultra Trail’ yarislari için zirveye gelen sporcularla bir araya geldi. Sporculara kazasiz belasiz bir yaris dileyen Baskan Alinur Aktas, geçen sene pandemi sebebiyle yapamadiklari Uludag Premium Ultra Trail’i sporcular kadar sehir olarak da özlediklerini söyledi.

Tüm sporculara basarilar dileyen Baskan Aktas, 16 ve 6 kilometre etaplarinin startini verdi. Geri sayimin ardindan maratoncular, Uludag ve çevresinin muhtesem dogasi ve yerel dokusu esliginde unutamayacaklari bir deneyim yasadi. Asfalt yolun ardindan ormanlik yola giren sporcular, sanatçilarin canli müzik performansiyla da sürpriz yasadi. Unutamayacaklari bir deneyim yasadiklari için mutlu olduklarini belirten maratoncular, orman içerisinde karsilarina çikan zorluklari da asmak için mücadele etti. 16 kilometrelik etabi birinci bitiren Can Ayaz ve dereceye girenlere ise madalyalarini Baskan Alinur Aktas verdi.

“Uludag Premium Ultra Trail’’in her sene büyüyerek devam edecegini dile getiren Baskan Aktas, emegi ve katkisi olan herkese tesekkür etti. Marka sehir Bursa’nin marka organizasyonlara imza atmaya devam ettigini dile getiren Baskan Alinur Aktas, “Geçen sene pandemi sebebiyle birçok organizasyonu iptal etmek zorunda kaldigimiz gibi Uludag Ultra Trail’ yarislarini da iptal etmistik. Bu sene 3’üncüsü yapilan yarislar, 5 ayri kategoride Büyüksehir Belediyesi öncülügünde Uludag Içecekleri ve Teleferik AS sponsorlugunda basladi.

1500 civarinda yerli ve yabanci sporcunun sehir içinden ve disindan gelmis olmasi ilginin büyük oldugunu gösteriyor. Birkaç yillik süreç zarfinda Bursa’nin ve Uludag’in daha fazla taninmasina katki saglayacak. Uludag’in da 12 ay ve dört mevsim boyunca ziyaret edilebilecegini gösterecek. Katilan ve destek veren herkese tesekkür ediyorum. Organizasyon Bursa’ya Türk sporuna hayirli olsun” dedi.

Maratonda dereceye girenlerin madalyalarina kavusacagi 4 Temmuz Pazar günü ise Softabogan Selalesi’ne ücretsiz halk yürüyüsü gerçeklestirilecek. Etkinlige katilanlar rehber esliginde 6 bin meydan baslangiç noktasi olmak üzere ormanin içinden 5 kilometrelik bir yürüyüsle Softabogan Selalesini kesfedecek.
Kaynak: İHA