Bodrum Kalesi'nde Etkinlikler Basladi

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan düzenlenen 3’üncü ‘Bodrum Kaleiçi etkinlikleri 2 Temmuz 2021 Cuma günü Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügünün sahneledigi “Napoliten Sarkilar-Türk Tenorlari konseri ile Mugla’nin Bodrum ilçesinde basladi.

Bodrum Kalesi'nde Etkinlikler Basladi
3. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri “Napoliten Sarkilar-Türk Tenorlari” konseri ile basladi.

Italyan ezgilerinin seslendirildigi konserde piyanoda Hüseyin Kaya, Istanbul Devlet Opera ve Balesi tenorlarindan solistler, Besnik Ademoglu, Ali Murat Erengül, Can Reha Gün, Yoel Kesap, Serkan Taylan ve Ayhan Ustuk sahneye çikti.

Sahne kurgusu Hüseyin Kaya’ya ait konser, duygu yüklü Italyan halk sarkilarindan olusan programi ile sanatseverlerle bulustu. Sanatçilarin performansi, kaleye gelen sanatseverlerin begenisini kazandi.

Konseri izleyenler, konser sonunda yaptiklari açiklamada uzun bir süreden sonra böyle kültür ve sanat etkinlikleri ile bulusmanin çok güzel oldugunu söyledi.



Solist Serkan Taylan’in esi Selma Taylan, basin mensuplarina yaptigi açiklamada “Bugün esim sahnedeydi. Çok heyecanlandim. En az onlar kadar biz de heyecanliydik. Çünkü uzun bir aranin ardindan tekrar sahnelere dönmesi, bizim tekrar bu atmosferi yasamamiz çok keyifliydi. Allah bir daha böyle günler yasatmasin, temennimiz o.” seklinde konustu.

9 Temmuz 2021 Cuma aksami, “Tango Tango” konseri seslendirilecek. Orkestra Sefi Tolga Tavis yönetiminde Izmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrasi, Izmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçilari bas Teyfik Rodos ve soprano Filiz Günes’e eslik edecek. Kostüm Düzenleme SevcanYenihayatHorozgil, video prodüksiyon Ahmet Seren tarafindan gerçeklestirilecek.

Devlet Tiyatrolari, Moliere’in dünya klasigi oyunu ‘Cimri’yi “10 Temmuz 2021 Cumartesi günü ‘Kaleiçi Etkinleri’ kapsaminda sergileyecek.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlügü 13 Temmuz 2021 tarihinde “Bodrum Kalesi’nde Dünya Müzikleri”, 22 Temmuz 2021 tarihinde “Yesilçam Sarkilari” konserleri gerçeklestirilecek.

17 Temmuz 2021 Cumartesi aksami “Tango Aksami” sahnelenecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi solist ve orkestra sanatçilarindan olusan Evrensel Enseble, Ankara Devlet Opera ve Balesi bale sanatçilari ile ritim, müzik ve dansi sahneye tasiyacak.

Müzik düzenlemesini Deniz Aydin’in yaptigi AstorPiazzolla’nin büyüleyici tango müziklerine orkestra sanatçilari Deniz Aydin ve Ilayda Erden kemanda, Ercan Gören viyolada; Sevinç Aliyev viyolonselde; Özgür Uluçinar kontrbasta ve Melahat Ismailova piyanoda eslik edecek. Tango Aksami’nin koreografisini Nilgün Bilsel Demireller üstleniyor.

Bodrum Kalesi’ndeki etkinlikler, birbirinden farkli konserler, bale ve tiyatro oyunlariyla 21 Agustos Cumartesi gününe kadar devam edecek.
Kaynak: İHA