BBP Genel Baskani Destici Hatay'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "PKK Kürtlerin degil emperyalistlerin temsilcisi ve onlarin usagidir. HDP de Kürtlerin degil PKK ve YPG’nin temsilcisidir ” dedi.

BBP Genel Baskani Destici Hatay'da
BBP Genel Baskani Mustafa Destici Hatay’da partisinin 3. Olagan Il Kongresi’nde yaptigi konusmada, PKK’nin Kürtlerin degil emperyalistlerin temsilcisi ve usagi, HDP’nin de Kürtlerin degil PKK ve YPG’nin temsilcisi oldugunu ifade ederek, ”Biz bunlarin hepsini reddediyor ve lanetliyoruz" ifadesini kullandi.

Ülkelerindeki iç savastan dolayi Türkiye’ye gelen Suriyeli mültecilerin savasin bitmesinin ardindan ülkelerine döneceklerine inandiklarini belirten Destici, ”Milyonlarca insan vatanini yurdunu terk etti. Binlercesi canimi kurtaracagim derken denizlerde boguldu, yollarda öldü, gittikleri Avrupa ülkelerinde öldürüldüler. Türkiye büyük bir devlet oldugunu gösterdi ve onlari misafir ediyor. Biz ebetteki savas sürdügü zaman diliminde bu kardeslerimizi misafir ettik ve etmeye devam edecegiz. Savas bitsin bizler de bitmesini arzu ediyoruz ve Suriye’nin toprak bütünlügünün muhafaza edilmesini arzu ediyoruz. Sonrasinda ise bu misafirlerimizi kendi ülkelerine, kendi vatanlarina dönmelerini arzu ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA