Antalya'da Tip Fakültesini Bitiren Üçüz Kiz Kardeslerin Mezuniyet Sevinci

Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi 20202021 ögretim yilinda 366 mezun verdi Mezunlar arasinda yer alan üçüz kardeslerden Deniz Kozak: 'Hep birbirimizi destekledik, yan yana olduk. Birlikte mezuniyet heyecani yasadigimiz için de çok gururluyuz'

Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesinden mezun olan üçüz kardesler Deniz, Basak ve Asli Kozak, birlikte diploma almanin mutlulugunu yasadi.

Akdeniz Üniversitesi Stadi'nda düzenlenen törende, tip fakültesindeki ögrenimlerini tamamlayan 366 mezuna diplomalari verildi.

Mezunlar arasinda yer alan 24 yasindaki üçüzler Deniz, Basak ve Asli Kozak ilgi odagi oldu.

Gazetecilere poz veren üçüz kardeslerden Deniz Kozak, "Üçüz kardesler olarak ayni siniftan birlikte mezun oldugumuz için çok mutluyuz. Hep birbirimizi destekledik, yan yana olduk. Birlikte mezuniyet heyecani yasadigimiz için de çok gururluyuz." dedi.

Deniz, farkli liselerde egitim gördüklerini, kardeslerinden Basak'in uzmanlik alani olarak enfeksiyonu, kendisinin psikiyatriyi düsündügünü, Asli'nin ise henüz karar vermedigini söyledi.

- "Hatta uzayda, Mars'ta, Ay'da bile"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise törendeki konusmasinda, doktorlugun çok önemli bir meslek olduguna dikkati çekti.

Ögrencilere seslenen Özkan, söyle konustu:

"Dünyanin neresine giderseniz gidin her yerde geçerli bir mesleginiz var. Hatta uzayda, Mars'ta, Ay'da bile. Insanlik nerede olursa olsun bize hep ihtiyaç duyacak. Lütfen bu muhtesem gücün farkinda olun ve mesleginize sahip çikin. Bu hafta Ömer Özkan hoca ile beraber bir kol nakli gerçeklestirdik ve sonrasinda benden 30 yas büyük olan hastanin babasi ellerime sarildi ve öpmeye kalkti. Insanlarin gözlerinde gördügümüz minnet sadece hekimlere özgü bir duygu."

Dönem birincisi Ceyhun Kadem, yas kütüge isminin yazili oldugu plaketi çakti.

Protokol üyeleri, ögretim üyeleri ile ailelerinde katildigi törende, tip fakültesi mezunlari ant içti.

Kaynak: AA