AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, Denizli'de Kadinlarla Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Istanbul Sözlesmesi'nden çikiyor olmamizin üzerinden kadina yönelik bir eksen degisikligi yaftasini AK Parti'ye yapistirmak AK Parti'nin geçmisine bir iftira olur. Kimse Türkiye'nin siddet gören acili kadinlari üzerinden siyaset üretmesin'

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, iktidarlari döneminde kadinin egitimi ve toplum içindeki konumuna iliskin önemli mesafeler kat edildigini belirterek, "Istanbul Sözlesmesi'nden çikiyor olmamizin üzerinden kadina yönelik bir eksen degisikligi yaftasini AK Parti'ye yapistirmak AK Parti'nin geçmisine bir iftira olur. Kimse Türkiye'nin siddet gören acili kadinlari üzerinden siyaset üretmesin." dedi.

Kesir, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskanliginca hayata geçirilen "Kadinlarla Büyük Türkiye Yolunda" projesi kapsaminda Denizli'deki kadinlar ve STK temsilcileriyle Çamlik Ofis'te bir araya geldi.

Kadin girisimcilere hibe destegi veren bakanliklarin kurum müdürlerinin katilimcilari bilgilendirdigi toplantida devletten aldiklari destekle islerini kuran kadinlar tecrübelerini paylasti.

Toplantinin ardindan gazetecilere açiklamalarda bulunan Kesir, Denizli'nin tüm kadinlarina bir kapi aralamak için geldiklerini söyledi.

Hayali, umudu ve gelecekle ilgili bir fikri olan, bunu nasil hayata geçirecegini bulamamis kadinlara ulasmak istediklerini ifade eden Kesir, "Bu potansiyeli daha nasil açiga çikarabiliriz diye buradayiz. Bazi kurumlar açikliyor hibelerini açikliyor, bakiyoruz o ilde 5 kadin bu destegi kullanmis. Biz istiyoruz ki 55 kadin bu desteklerden yararlansin." dedi.

AK Parti iktidara geldiginden bu yana yüzde 13 olan kiz çocuklarinin üniversiteye gitme oraninin yüzde 49'a çiktigini, egitimde firsat esitliginde önemli bir noktaya gelindigini anlatan Kesir, yoksullukla mücadele konusunda da kadini girisimci ve isveren olarak is piyasasina sokmaya odaklandiklarini dile getirdi.

Partilerinin 2002 yilinda ilk kuruldugunda seçim beyannamesinde kadina yönelik siddete karsi mücadeleyi kalin çizgilerle hedef olarak koydugunu kaydeden Kesir, bu konuda geçmiste hayata geçirdikleri ve 4. Yargi Paketi ile gündeme getirdikleri düzenlemelere dikkati çekti.

Kesir söyle konustu:

"Simdi Istanbul Sözlesmesi'nden çikiyor olmamizin üzerinden kadina yönelik bir eksen degisikligi yaftasini AK Parti'ye yapistirmak AK Parti'nin geçmisine bir iftira olur. Bu iftirayi atanlar önce kendi söylemlerine bakacaklar. Bugün PKK dagda kiz çocuklarini kaçirirken, kadinlara tecavüz ederken, onlari kürtaj ve hatta intihara zorlarken çikip tek kelime edemeyenler hiç kusura bakmasinlar AK Parti'nin bu karnesi üzerine söz söyleme haklarini kaybetmislerdir. Birakin AK Parti'yi, kadinlarla ilgili söz söyleme haklarini kaybetmislerdir. Onun için kadin konusunu, çocuk konusunu politik amaçlarini bir basamak olarak kimse kullanmasin. Ben insaf falan beklemiyorum zaten. Siyasi insaf yok, o ayri. Ama iki yüzlülük etmesinler. Kimse Türkiye'nin siddet gören acili kadinlari üzerinden siyaset üretmesin. Bu konuda AK Parti'nin yaptiklari, yapacaklarinin teminatidir."

Kaynak: AA