2. Tarsus Bisiklet Festivali Basladi

Tarsus Belediyesinin destegiyle Tarsus Kent Konseyi öncülügünde düzenlenen 2. Tarsus Bisiklet Festivali basladi.

2. Tarsus Bisiklet Festivali Basladi
2. Tarsus Bisiklet Festivali etkinlikleri kapsaminda sehir turu yapan bisiklet tutkunlari Tarsus Belediye Baskani Dr. Haluk Bozdogan’in daveti üzerine ögle yemegine Tarsus Belediyesi’nde bulustu. Tarsus’a özgü humus, findik lahmacun, Tarsus kebabi gibi yemeklerin ve tatlilarin servis edildigi yemege 22 sehirden 200 bisiklet tutkunu katilim sagladi. Bu tür etkinliklerin sehrin tanitimina büyük katkilar sundugunu ve sürdürülebilir bir proje oldugunu ifade eden katilimcilar Baskan Bozdogan’a festivale yaptigi katkilardan dolayi tesekkürlerini sundular.

Burada konusan Bozdogan, "Tarsus’ta ikincisini yaptigimiz Tarsus bisiklet Festivalinde doga ve bisiklet için sizleri agirlamaktan gerçekten çok mutluyum. Tarsus biliyorsunuz tarihin ve doganin Türkiye’deki baskenti, böyle bir kentte gönül istiyor ki kentin içerisinde hizli tren projesi ile yerin altina girerek kazanilacak olan 20 km’nin tamamen bisiklet yolu olarak ayrilmasi ve bu kente deger katmasidir. Asil önemli olan, asil iyi olan, dogru olan bir kent için sokak sagliklastirmasi kadar bisiklet yollarinin da ortaya konulmasidir. Bu festivalin geleneksel hale gelmesi bizim için çok önemli. Belediye olarak elimizden gelen her seyi yapacagiz. Bu arada elbette Tarsus Kent Konseyi yönetim kuruluna ve özellikle Tarsus bisiklet topluluguna bu festivalin gerçeklestirilmesi için verdikleri emeklerden dolayi çok çok tesekkür ediyorum. Hepinize basarilar diliyorum" dedi.

Tarsus Kent Konseyi Tarsus Bisiklet Toplulugu tarafindan yapilan açiklamaya göre üç gün sürecek olan Tarsus Bisiklet Festivali 2-4 Temmuz 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Katilimcilar Tarsus’un tarihi ve turistik yerleri ile köylerinde bisiklet sürecek. Festival 2 Temmuz Cuma günü sabah 08.00’de çadirlarin kurulmasi ile baslayacak ve saat 09:30’da ilk tur sehir içinde atilacak. 3 Temmuz Cumartesi günü yani festivalin ikinci günü köyler ve sahilde bisiklet sürülecek. Festival 4 Temmuz 2021 Pazar günü Roma Yolu turu ile sona erecektir ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA