'1. Kirklareli Lavanta Günleri' Basladi

Kirklareli Valiligi himayesinde Trakya Kalkinma Ajansi is birliginde gerçeklestirilen "1. Kirklareli Lavanta Günleri" etkinlikleri renkli görüntüler olusturdu.

'1. Kirklareli Lavanta Günleri' Basladi
Demircihalil köyünde bir lavanta tarlasinda gerçeklestirilen etkinlikte konusan Kirklareli Valisi Osman Bilgin, lavantanin tarim turizmi açisindan çok önemli oldugunu söyledi.

Kentte tibbi aromatik bitki ekiminin arttigini ifade eden Bilgin, lavantanin kiraç alanda ikinci sinif tarim arazilerinde daha çok verim getiren bir bitki oldugunu kaydetti.

Sadece üretim alaninda degil, agro turizm alaninda da lavantanin büyük önem tasidigini aktaran Bilgin, "Agro turizm dedigimiz tarima dayali turizmi tesvik eden çok önemli bir ürün lavanta. Lavanta bu isin sembolü, baslangici, bir ayagi." diye konustu.

Kirklareli'nin sahip oldugu potansiyelleri yeni yeni kullanmaya basladigini anlatan Bilgin, söyle devam etti:

"Lavantayla birlikte tibbi aromatik bitkilerin son dönemde ilimizde yayginlastigini görüyoruz. Lavantayi fide desteginden satisina kadar her alanda en üst düzeyde destekleyip ilimize yeni bir alan açilmasini saglamaya çalistik. 1. Kirklareli Lavanta Günleri etkinligi bu manada bence çok önemli bir baslangiç. Bundan sonra bu etkinlik sadece agro turizm degil, ilimizin sosyokültürel alaninda ve taniminda, ekonomik ve sosyal gelismisliginde çok ciddi bir ivme yaratarak ilimize katki saglayacak."

Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin de Trakya'da 2020 yili itibariyla 1600 dekarda tibbi aromatik bitkilerin ekiminin yapildigini ifade etti.

- Lavanta tarlalari fotograf çektirmek isteyenlerin ilgi odagi oluyor

Ekinlikler kapsaminda mor lavanta tarlasinda Pavli Atölyesi tarafindan görsel kurgu ve dekorlar da olusturuldu.

Yogun ilgi gösterilen lavanta tarlasinda birçok vatandas objektiflerin karsisina geçerek poz verdi.

Kent sakinlerinden Dilan Yasar, gazetecilere yaptigi açiklamada, kentte böyle bir etkinligin düzenlenmesinden dolayi mutlu oldugunu söyledi.

Doganin insani dinlendirdigini ve sakinlestirdigini belirten Yasar, "Herkesin gelmesini de tavsiye ediyorum. Kirklareli'miz çok güzel. Ben de kardesim, oglum ve yegenlerimle birlikte geldim çok da memnunum. Hafta sonumuzu burada geçiriyoruz. Herkese tavsiye ediyoruz, mutlaka gelip görsünler." diye konustu.

Mukaddes Yanik da etkinligin düzenlenmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlige Vali Bilgin'in esi Ilknur Bilgin, Il Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloglu, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Orhan Kiliç ile lavanta üreticileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA