HDP Es Genel Baskani Sancar, Bitlis'te Konustu Açiklamasi

'Eylül ayinda bir tutum belgesi açiklayacagiz. Bundan sonraki yol haritamizin ne oldugunu herkese ilan edecegiz. Kim gelirse gelir. Gelmeyen kendi yoluna devam ettiginde HDP'siz yürümenin mümkün olmadigini görenler sonradan pisman olursa hesabini halka verirler' '(Kovid19 asisi) Asilar geç olsa da geldi. Artik bizler de kendimiz, sevdiklerimiz, halkimiz ve gelecegimiz için asi olalim. Baska seylere kulak asmayalim. Asiyi olalim, taleplerimizi yine en yüksek sesle dile getirelim'

HDP Es Genel Baskani Mithat Sancar, "Eylül ayinda bir tutum belgesi açiklayacagiz. Bundan sonraki yol haritamizin ne oldugunu herkese ilan edecegiz. Kim gelirse gelir. Gelmeyen kendi yoluna devam ettiginde HDP'siz yürümenin mümkün olmadigini görenler sonradan pisman olursa hesabini halka verirler." dedi.

Sancar, Bitlis'te yürütülen "Dereüstü Islah Projesi" kapsaminda is yerleri yikilan ve yikilacak esnafi ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Daha sonra Ulu Cami önünde toplanan vatandaslarla bir araya gelen Sancar, burada yaptigi konusmada, HDP'nin, "HDP'liyiz her yerdeyiz" sloganiyla yeni bir kampanya baslattigini söyledi.

"Bütün Türkiye'ye demokrasiyi, sizlerle ve Türkiye'nin demokratlariyla getirecegiz." degerlendirmesinde bulunan Sancar, söyle devam etti:

"Türkiye'nin demokratlari derken kimse yanlis anlamasin, diger partilere bir çagrimiz yok. Su ittifakmis, bu ittifakmis, bizi ilgilendirmiyor. Bu sahis adaymis, bizi ilgilendirmiyor. Yolumuza sizlerle devam ediyoruz. Bu yolda sizlerin görüslerini, yaptigimiz toplantilarda bize söylenenleri dikkate alarak kararlarimizi verecegiz. Kararlarimizi aklimiz ve Türkiye'nin demokrasi güçleriyle verecegiz. Eylül ayinda bir tutum belgesi açiklayacagiz. Bundan sonraki yol haritamizin ne oldugunu herkese ilan edecegiz. Kim gelirse gelir. Gelmeyen kendi yoluna devam ettiginde HDP'siz yürümenin mümkün olmadigini görenler sonradan pisman olursa hesabini halka verirler. O nedenle diyoruz ki kendi yolumuzda yürüyoruz. Türkiye'nin ezilenleri ve demokratlariyla birlikte yürümek için her zaman çalismalarimizi sürdürüyoruz ama dedigim gibi yolumuz belli. Adalet, demokrasi, özgürlük, esitlik. Bu yolda irkçiliga, sömürüye ve talana yer yok."

Kent merkezinde yürütülen "Dereüstü Islah Projesi"ne deginen Sancar, "Bitlis'i yikmaya çalistiklarinin farkindayiz. Elbette saglikli bir kentsel yenileme için biz de destek veririz, ama tek bir kisinin karariyla degil. Sarayda bir kisi karar alacak, gelecek bir bakanlik burada planlar yapacak, planlari yaparken de buranin rantini yiyen 1-2 milletvekilini çagiracak ve onlarin çikarina göre yapacak. Buna izin vermeyecegiz." diye konustu.

Sancar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin insanligi çok büyük tehdit ettigini, bunu durdurmanin en etkili yollarindan birinin asi oldugunu vurguladi.

Mithat Sancar, "Asilar geç olsa da geldi. Artik bizler de kendimiz, sevdiklerimiz, halkimiz ve gelecegimiz için asi olalim. Baska seylere kulak asmayalim. Asiyi olalim, taleplerimizi yine en yüksek sesle dile getirelim. Saglik hakki en önemli haklardandir ama saglik hakkinin ana dilinde verilmesi de kutsal bir haktir." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA