Manavgat Yangininda Içleri Yakan Görüntü

Antalya’nin Manavgat ilçesinde devam eden yanginda, onlarca küçükbas hayvan telef oldu. Yanginin sokunda olan vatandaslar, telef olan hayvanlar için gözyasi döktü.

Manavgat Yangininda Içleri Yakan Görüntü
Manavgat ilçesinde ögleden sonra baslayan yangin, bazi mahallelerde etkisini halen sürdürüyor. Ekiplerin karadan çalismasi devam ederken, havanin kararmasiyla birlikte havadan müdahale sona erdi. Yerlesim yerinden uzak noktada devam eden yanginda söndürülen yerlerin sogutma çalismasi devam ediyor. Saatler ilerledikçe yangindan can yakan görüntüler de gelmeye basliyor. Azizler Mahallesi’nde alevler, bir evin hemen yakininda bulunan ahira siçradi.

Alevler bir anda geldi, 30 küçükbas hayvan telef oldu

Vatandaslarin tahliye ettigi bölgede, saman balyalarina ulasan alevler bir anda çevreyi kusatti. Burada bulunan yaklasik 30’a yakin küçükbas hayvan ile 1 inek telef oldu. Alevlerden kaçan bazi hayvanlar da etraftaki su havuzuna atlayarak canlarini kurtardi.

Hayvanlarinin telef oldugunu görünce gözyaslarini tutamadilar

Hayvan sahiplerinden Ayse Aktas, o anlari su sözlerle anlatti:

“Öglen saatlerinde itfaiye geçerken yangindan haberimiz oldu. Yemek yiyorduk, o sira yukaridan dumanlarla alevler geliyordu. Yarim saat ya da 1 saat arasinda yangin yatagimiza kadar geldi. Maddi hasarimiz çok. Sürülerimizin ahiri yandi. Büyükbaslari kurtardik ama küçükbaslar kurtarilmadi. Arabamiz ve evimiz yandi. Bir anda her tarafi sardi, kül etti. Hayvanlar geçim kaynagimizdi, yok oldular gittiler.”

“Hayvanlari görünce hiçbir sey düsünemedim”

Songül Dülek de, “Apar topar kosarak geldim. Içeriye salmadilar. Hayvanlari görünce hiçbir sey düsünemedim. Çok kötüydü. 20-30 hayvan yanmis. Ben o hayvanlara üzüldüm, baska bir seye degil” sözleriyle gözyasi döktü.
Kaynak: İHA