Kastamonu'da 1. Ipek Yolu Fuari Açildi

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bu yil ilki düzenlenen Ipek Yolu Fuari açildi.

Tosya Belediyesi organizesinde, D-100 kara yolu kenarinda Yeni Metal Sanayi mevkiinde düzenlenen 1. Ipek Yolu Fuari için açilis töreni düzenlendi.

Kastamonu Valisi Avni Çakir, açilista yaptigi konusmada, is insanlari ve esnafla yaptigi görüsmelerde Tosya'nin mütesebbis ruhunu hep örnek gösterdigini söyledi.

Bunun ne demek oldugunu daha iyi anlamak için Tosya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kisa bir gezinti yapilmasinin yeterli olacagini belirten Çakir, buradaki is insanlarinin ihracatta, istihdamda ve üretimde yaristigini söyledi.

Çakir, Tosya'nin özellikle ahsap alaninda Türkiye'de merkez oldugunu dile getirerek, "Bunun yani sira Tosya Kastamonu'nun disariya açilan en önemli yüzlerinden biridir. Her gün bu yolda on binlerce, belirli zamanlarda yüz binlerce tasit akiyor. Insanlarin Kastamonu ile alakali tanisiklari da buradan basliyor. Dolayisiyla bu güzergahta biz, Tosya ile Kastamonu insanimizi ne kadar bulusturabilirsek bölgemize en güzel hizmeti o sekilde yapmis oluruz. Bu fuarin bu sene ilki açildi. Yaklasik iki yil süren pandemi süresince aslinda bu tip organizasyonlari da özlemistik." dedi.

Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil ise Tosya'nin var oldugu günden beri gerek kültürel, gerekse ticari anlamda Kastamonu'nun göz bebegi oldugunu kaydederek, "Tosya, ticaretinin içerisindeki farkliliklarla piyasaya bir çok ürünü ulastirmaktadir. Tabi Tosya D-100 kara yolu üzerindeki Kastamonu’nun bu yakada bulunan tek ilçesi. D-100 kara yolu deyince 36 tane dogu vilayetini bir birine baglayan ve dogal reklam yapilabilecek bir yol görüyoruz." ifadesini kulandi.

Törende ayrica, Tosya Kaymakami Deniz Piskin, Kastamonu Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Yurt ve MHP Kastamonu Il Baskani Emin Çinar da birer konusma yapti.

Vali Avni Çakir, fuarin açilis kurdelesini kestikten sonra beraberindekilerle fuara katilan esnafin stantlarini tek tek ziyaret etti.

Tosya'da üretilen ürünlerin yer aldigi fuar 8 Agustos tarihine kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA