B2B E-Ihracatla Ihracatini Ikiye Katlayacak

Meyra Home, TurkishExporter e-ihracat platformunu kullanmaya basladiktan sonra ihracat hedefini artirirken, hedefini bu yil ikiye katlayarak 5 milyon dolara çikarmayi planliyor.

B2B E-Ihracatla Ihracatini Ikiye Katlayacak
Ham Bez, Gabardin, Viskon gibi kumaslar ile havlu benzeri hotel tekstilleri alaninda Denizli’de üretim yapan Meyra Home, B2B e-ihracatla ihracatini artirdi. Ev tekstillerinin üretim ve ihracat üssü olan Denizli’de 31 yildan bu yana faaliyet gösteren firmanin bu yil ihracat hedefini ikiye katlayacagini söyleyen Meyra Home Genel Müdürü Aycan Ince, "Ihracatla büyüme vizyonumuzda B2B e-ihracat kanali, seçtigimiz en önemli pazar arastirmasi yöntemidir. Bu yöntemde ise marka tercihimizi TurkishExporter olarak belirledik. Bu alanda geçmis dönemlerde farkli yönelmistik simdi tercihimiz ise tek tercih bu marka oldu. Kullanmaya basladigimiz zaman digerleri ile farki çok belli olan TurkishExporter’la ihracat hedefimizi iki katina yükselttik" dedi.

Her ay portföylerine yeni bir ülke katacak kadar platformu efektif kullandiklarini söyleyen Ince, "TurkishExporter e-ihracat platformunu kullanmaya basladiginizda aradaki farki net olarak gördük. TurkishExporter olmasa ihracat yapabilmek için çok büyük bedeller ödemek zorunda kalirdik. Fuarlar, yurt disi hedefsiz geziler ve sektörel pazar arastirmalari seyahatleri ile ilgili ekstra maliyetli çalismalar yapmak ayrica bunun için fazladan 2 veya 3 uzman personelimiz daha olmasi gerekirdi. Oysa biz simdi masa basindan bu ihracat kaynaklarina TurkishExporter’la erisiyoruz. Hedefimizi bu yil ikiye katladik 5 milyon dolara çikarmayi planliyoruz" ifadelerini kullandi.

Ev tekstili olarak Denizli’den dünyanin farkli ülkelerine ihracat agirlikli çalismalar sürdürdüklerini kaydeden Aycan Ince, “Bizim için müsteri yoktur, is ortagi vardir. Sadece söylenileni degil, her zaman fazlasini yapar; sorumluluk alir, üretir ve deger katariz. Firmamizin altinda barindirdigimiz dürüstlük, samimiyet gibi önemli insani özelliklerimizi de davranis kimligimize yansitiriz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA