(Özel) Hamburger Karavanindan Karavan Tiyatro'ya
Tiyatrocu Erçin Sicakkan, pandemi sürecinde tiyatro perdelerinin dönem dönem kapanmasi nedeniyle ‘Karavan Tiyatro’ fikrini hayata geçirdi. Eski bir hamburger karavanini tiyatro sahnesine çeviren Sicakkan, Izmir’in ilçelerini ve köylerini gezerek ekibiyle birlikte ücretsiz tiyatro sahneliyor.

Hamburger karavanini alip sahneye çevirdiler
Bu fikri hayata geçirmeyi uzun zamandir planladigini ancak bir türlü zaman bulamadigini ifade eden Sicakkan, "Pandemi bizi çok üzmüstü. Sahnelerimiz kapanmisti. Bahçelerde oynadigimiz oyunlar da bize yetmemeye baslamisti. Baktik ki seyircimiz bizi çok özlemis, Karavan Tiyatro’yu devreye soktuk. Burada halkimizin da çok büyük bir katkisi oldu. Kombine bilet satis kampanyasi baslattik. Seyircilerimiz kombine biletleri alarak Karavan Tiyatro’ya destek oldu. Karavani yapmak 6 ay sürdü. Aracimizi bir hamburgerciden aldik. Paslanmis ve kötü durumdaydi. Mimar arkadasim Ali Gündogdu ile birlikte hamburger karavanini sahneye çevirdik. Karavanimizin bir kismi açilinca kocaman bir sahne oluyor, diger kisminda da kukla tiyatro yapilabiliyor. Öte yandan Prof. Dr. Özdemir Nutku, gezici tiyatroyu çok önemserdi. Bu yüzden sahnemizin adini da Prof. Dr. Özdemir Nutku Sahnesi koyduk" diye konustu.
"Her zaman ücretsiz olacak"
Vatandaslarin ilgisinin de çok olumlu oldugunu dile getiren Sicakkan, "Gaziemir’deki ilk oyunumuzu 400 kisi izledi. Biz elbette Izmir’in ilçelerinde de oyun sahneliyoruz ve sahnelemeye devam edecegiz ancak asil hedefimiz köyler. Tiyatronun gidemedigi yerlere gitmeyi hedefliyoruz. Bu kapsaminda Menemen Dogaköy’e giderek oyun sahneledik. Bundan sonra da sponsorlar esliginde Izmir’in, Ege’nin, sonra da Türkiye’nin gidilemeyen her yerine Karavan Tiyatro ile gitmek istiyoruz. Karavan Tiyatro her zaman ücretsiz olacak. Sponsorlarimizin ve destek olan izleyicilerimizin adlari da karavana astigimiz pirinç tabelada yazili kalacak" sözlerine yer verdi.
Gülmeyen Kral
Karavan Tiyatro’ya Gülmeyen Kral oyunu ile basladiklarini belirten Sicakkan, "Çünkü pandemide gülmeyi unuttuk. Gülmeyen Kral’da, asla gülmeyen bir kral var ve kimse onu güldüremiyor. Oyunda krali sadece çocuklar güldürebiliyor. Çocuklar gülmeyi çok iyi biliyor ve gülmeyi asla kaybetmemeleri gerekiyor. Onlar bizim umudumuz. Biz de bu oyunla çocuklarla birlikte herkes gülsün istiyoruz" ifadelerini kullandi.
