Ordu'da Saganak Tedirgin Etti

Ordu’nun Fatsa ilçesinde aniden baslayan saganak, hayati olumsuz etkiledi.

Ordu'da Saganak Tedirgin Etti
Ilçede, aksam saatlerinde baslayan saganak sonrasi yollarda su birikintileri olustu. Sahil yolu ile ara sokaklarda görülen su birikintileri, zaman zaman sürücülere ve yayalara zor anlar yasatirken, trafikte ise aksamalar meydana geldi. Yaklasik 10 dakika boyunca etkili olan saganak bazi vatandaslari tedirgin ederken, kimileri ise yagisa hazirliksiz yakalandi.

Öte yandan Ordu Valiliginden bugün yapilan yazili açiklamada, Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlügü’nün bildirdigi son ölçüm ve degerlendirmelere göre, bölgede görülecek olan saganak ve gök gürültülü saganak yagislarin, 27 Temmuz tarihi gece saatlerinde etkisini arttirarak devam edebilecegine dikkat çekildi. Yapilan açiklamada, “Ilimiz ve çevrelerde çok kuvvetli ve siddetli (metrekareye 51-100 kilogram) olacagi tahmin edilmekte olup, yagislarin 28 Temmuz günü ilk saatlerde etkisini azaltmasi beklenmektedir” denildi.

Açiklamada ayrica, kuvvetli ve siddetli yagislar nedeniyle görevli olan tüm kurum ve kuruluslarin araç, gereç ve personelleri ile beraber meydana gelebilecek herhangi bir afet olayina karsi tedbirli olmalari gerektigine dikkat çekilmisti.
Kaynak: İHA