Ordu'da 05.00'Te Acil Toplanti

Ordu için meteorolojiden yapilan kuvvetli yagis uyarisi üzerine Il Afet Acil Durum Yönetimi Merkezi, Vali Tuncay Sonel’in baskanliginda sabahin erken saatinde toplandi.

Ordu'da 05.00'Te Acil Toplanti
Sabah saat 05.00’te, Vali Tuncay Sonel’in baskanliginda, ilgili kurum müdürlerinin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida; il genelinde meydana gelebilecek herhangi bir afet olayinda alinacak tedbirler görüsüldü ve Vali Tuncay Sonel tarafindan kurumlarin araç, gereç ve personelleri ile olasi bir afet durumuna karsi her an hazir olunmasi talimati kurum müdürlerine iletildi.

Vali Tuncay Sonel, afet olaylarinda devreye konan Türkiye Afet Müdahale Plani’nda (TAMP Ordu)görevli kurumlara görevleri ve afet anindaki hareket tarzlarini da hatirlatarak, her an müdahaleye hazir olmalarini istedi.

Toplantida, il de daha önce yasanan afet olaylarinda meydana gelen hadiseler de degerlendirilerek, benzer durumlarin tekrarlanmamasi için ilgili kurumlarca gerekli iyilestirme çalismalarinin yapilmasi, iyi organize olunmasi, isbirligi içinde meydana gelen olaylara ivedilikle müdahale edilmesi hususlari kararlastirildi.
Kaynak: İHA