ODÜ'nün Büyük Basarisi

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Karadeniz Bölgesi üniversiteleri arasinda ilk siraya yerlesti.

ODÜ'nün Büyük Basarisi
Lisans ögrencilerinin memnuniyet düzeylerinin ölçüldügü ve uzaktan egitim sürecinin de temel alindigi Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA) 2021 Raporu sonuçlarina göre ODÜ, 125 devlet üniversitesi arasinda 42’nci sirada yer alirken Karadeniz bölgesinde bulunan üniversiteler arasinda 1’inci siraya yerlesti.

Memnuniyet siralamasinda 42. sirada

Üniversite Arastirma Laboratuvari (ÜniAr) kuruculari Prof. Dr. Engin Karadag ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafindan gerçeklestirilen arastirmaya 125 devlet ve 73 vakif olmak üzere toplamda 198 üniversite dahil edildi. ODÜ, lisans düzeyindeki ögrencilerin memnuniyet düzeylerinin ölçüldügü ve 42 bin 353 ögrencinin yer aldigi arastirmanin genel memnuniyet siralamasina göre 71’inci, devlet üniversiteleri arasinda ise 42’nci sirada yer aldi.

Her alanda büyük basarilar

Ögrenim deneyiminin tatminkarligi, uzaktan egitim alt yapisi, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve isleyisi, ögrenme imkani ve kaynaklarinin zenginlik düzeyi ile kisisel gelisim ve kariyer destegi alanlarinda ögrencilerin memnuniyetlerini arastirildigi TÜMA 2021 Raporu’nun sonuçlarina ODÜ, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan 21 üniversite içerisinde ilk siraya yerlesti. Arastirmanin diger sonuçlarina göre ODÜ, ‘Ögrenim Deneyimi Tatminkarligi’ siralamasinda 54’üncü, Karadeniz Bölgesi üniversiteleri arasinda 1’inci, ‘Uzaktan Egitim Alt Yapisi’ siralamasinda 71’inci, Karadeniz Bölgesi üniversiteleri arasinda 2’nci, ‘Akademik Destek ve Ilgi’ siralamasinda 98’inci, Karadeniz Bölgesi üniversiteleri arasinda 6’nci, ‘Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Memnuniyet’ siralamasinda 36’nci, Karadeniz Bölgesi üniversiteleri arasinda 2’nci,’ Ögrenme Imkan ve Kaynaklarinin Zenginligi’ siralamasinda 87’nci, Karadeniz Bölgesi üniversiteleri arasinda 3’üncü, ‘Kisisel Gelisim ve Kariyer Destegi’ siralamasinda 94’üncü, Karadeniz Bölgesi üniversiteleri arasinda 2’nci sirada yer aldi.
Kaynak: İHA